30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Кои са най-добрите масла за мотоциклети?

OT LINSON MOTO

Избирайки най-добрите масла за мотоциклети, ние полагаме грижа за мотора си и му осигуряваме възможно най-дълъг живот.

Качественото двигателно масло има множество функции по отношение работата на двигателя.

Сред които:

  • понижаване на температурата
  • предпазване от корозия
  • намаляване на шума
  • функция срещу износването и други.

Обикновено моторните масла се делят на три основни вида - минерални, полусинтетични и синтетични, като последният тип масло се счита за най-качествен заради безупречното си смазващо действие и по-дълъг период на експлоатация.

Избирайки от най добрите масла, все пак следва да не забравяме, че в определен момент маслото трябва да се замени с ново. Обикновено се препоръчва това да се прави на всеки между 3000 и 5000 изминати километра.

Разбира се, това зависи и от множество фактори, сред които типа двигател, производител, типа масло и дори стила на управление на мотоциклета.

Например, ако използвате мотора си всеки ден или изминавате големи разстояния с него, тогава може да ви се наложи да сменяте маслото си по-често

Поради това е добра идея да следвате инструкциите на производителя на машината, за да бъдете наясно кога се очаква от вас да пристъпите към смяна.

Кои са най-добрите масла за мотоциклети?

Източник на изображение: freepik


Защо маслото е важно?

Маслото има три основни функции при работата на двигателя: смазване, охлаждане и почистване.

Смазване

Една от най-важните цели на двигателното масло е да осигури достатъчно смазване на всички части на двигателя, за да се намалят процесите на триене и износване.

Охлаждане

Охлаждането също е функция за цялостната защита на двигателя. Синтетичното масло, например, има способността да отвежда топлината от току-що смазаните части.

Почистване

Трябва да знаете, че моторното масло се състои от две основни съставки - базово масло и добавки. 

Тук базовото масло изпълнява функцията си за смазване на двигателя, докато добавките помагат в процеса на почистване. Те спомагат за елиминиране на въглеродните образувания, събиращи се върху частите на двигателя.

Най-доброто, което можете да сторите за двигателя на своя мотициклет, предпазвайки го от износване, е да го “подхранвате” с качествени масла, като следите внимателно и за периода на тяхната смяна.

Кои са най-добрите масла за мотоциклети?

Източник на изображение: Canva

Топ 5 масла за мотоциклети

Има определени производители, които предлагат безспорно най-качествените моторни масла за мотоциклети на пазара към настоящия момент. 

Както споменахме, препоръчително е да се налива продукт от висок клас, за да се удължи максимално много живота на двигателя и мотоциклета като цяло.

В следващите редове ще ви запознаем с някои от брандовете моторни масла, които не правят компромиси по отношение на качеството на своите разработки.

Mobil

Когато говорим за масла за 4 тактови двигатели, Mobil е един от безспорните лидери на пазара в световен мащаб.

Неговият модел синтетично масло Mobil 1 V - Twin за мотоциклети 20W - 50 предлага може би най-високата степен на устойчивост, което води до оптимална защита на триещите двойки, без значение от моментната температура на машината.

Това масло за мотоциклети може да се използва и при стандартни мотори, като елиминира опасността от прегряване на двигателя.

Друг популярен продукт на Mobil е Racing 4T 10W - 40, който ще допринесе за по-икономичен разход на гориво и възможно най-ефективна защита от корозия. 

Castrol

Един от продуктите на Castrol - Castrol Go! 12146 10W - 40 4 - Stroke е неслучайно считан за едно от най-добрите масла, предназначени за двигатели за мотоциклети.

Технологията Trizone защитава не само двигателя от износване, но и неговата скоростна кутия и съединител. Тук ще откриете смес от добавки, която ще поддържа живота на маслото за всеки 2 или 4 - тактов мотоциклет, предотвратявайки появата на замърсители. 

С клас 10W 40, това масло предлага перфектен среден диапазон за върхова производителност през лятото и зимата.

Кои са най-добрите масла за мотоциклети?

Източник на изображение:linsonmoto.bg

LIQUI MOLY

Маслото за мотор Liqui Moly Motorbike 4T е друг висококачествен продукт, подходящ за 4 тактови двигатели, допринасящ за максималната им производителност.

Това масло гарантирано не образува лакови отлагания, като можете да забравите и за появата на сажди.

Редовната му употреба спира процеса на окисление в двигателя, което осезаемо увеличава продължителността на експлоатацията му. Тестовете показват, че този продукт на Liqui Moly се държи отлично дори при ниски температури.

MOTUL

Стигаме и до продукта 300V Factory Line Road Racing на производителя Motul, гарантиращ защитата на вашия 4 - тактов двигател дори при критични натоварвания.

Можете да сте сигурни, че това масло няма да ви предаде в нито един момент, без значение дали говорим за изживявания на пътя или планински склонове, дори и при ниски температури.

От Motul обаче предупреждават това масло да не се смесва с други смазочни материали, за да се избегне запушването на маслените канали.

Сипвайки това масло на мотора, вие му осигурявате и така нужните добавки, които гарантират по-дълъг живот и предотвратяват износването.

Bardahl

Един от флагманите на компанията Bardahl при маслата за мотоциклети несъмнено е продуктът XTM SYNT 20W50.

Това синтетично масло разполага с технологията Clutch Performance за максимална ефективност на съединителя и трансмисията, а освен това осигурява и възможно най-добро смазване, дори при интензивна употреба на мотоциклета.

Успешно контролира намаляването на вискозитета поради прекомерното повишение на температурата.

Как да изберем подходящото масло за мотоциклет?

На пазара има множество различни видове масла и какво масло да сложите на мотора си невинаги е лесна задача.

В магазина на LINSONMOTO можете да откриете впечатляващо многообразие от продукти, като е напълно нормално да се почувствате “изгубени”, разглеждайки всяка една от опциите за вашия мотоциклет.

Кои са най-добрите масла за мотоциклети?

Източник на изображение:linsonmoto.bg

Тук е моментът да кажем, че няма универсално правило, що се отнася до избора на масло за двигателя на вашия мотоциклет. В случая следва да се вземат предвид различни фактори като стил на каране, климат, тип двигател и т.н.

Поради това е добра идея да се следват препоръките на самите производители на мотоциклети, които са извършили задълбочени анализи и знаят конкретно какъв тип смазочни материали харесва двигателят на вашия мотор.

Все пак има някои неписани правила, които следва да се вземат предвид.

Масла с по-висок вискозитет например, се считат за по-подходящи за по-стари двигатели и двигатели с по-голямо износване, докато тези с по-нисък вискозитет се препоръчват за нови такива. 

Но отново ще подчертаем, че най-доброто решение е да се следват инструкциите на производителя на мотоциклета.

В заключение можем да кажем, че комбинацията на качествено моторно масло с добра поддръжка е ключът към дългия живот на вашия мотоциклет.

Не забравяйте, че ако искате вашата машина да ви служи вярно и възможно най-много време, следва и вие да се погрижите за нея.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар