30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Как да изберем детска мотокрос екипировка?

OT LINSON MOTO

Ако детето ви каже, че иска да се занимава с мотокрос, като родители ще реагирате по един от двата начина - или ще се зарадвате, или ще се притесните. Ако се зарадвате, то най-вероятно и самите вие се занимавате с мотокрос и ще се развълнувате, че детето ви иска да се впусне в това вълнуващо приключение на две колела.

А ако пък сте от притеснените родители, след като премислите нещата ще установите, че този спорт не е по-опасен от това детето ви да кара велосипед или тротинетка. Без значение от начина, по който първоначално ще реагирате, като родители сте наясно, че щом детето ви иска да опита с мотокроса вие трябва да го подкрепите както и колкото можете.

И първото, което трябва да направите е да оборудвате малкия състезател с подходящата детска мотокрос екипировка.

 Как да изберем детска мотокрос екипировка?

 

Как да изберете детска крос екипировка - ръководство, съвети и още нещо

 

Тъй като сме наясно, че от момента, в който сте решили да дадете шанс на детето си да се занимава с мотокрос сте притеснени дали ще успеете да закупите всичко необходимо като крос екипировка, започваме направо и без да губим никакво време.

Детското крос оборудване включва:

 

      Каска

      Очила

      Ботуши

      Ръкавици

      Броня

      Наколенки и налакътници

      Блуза и панталони

      Протекторна яка

 

Крос каска

Най-важният елемент от мотокрос екипировката е разбира се каската. Тя предпазва главата на детето от контузии и тежки наранявания и с нея в никакъв случай не бива да правите компромиси.

Имате ли възможност, избирайте крос шлема заедно с детето си и от физически магазин. Така ще можете на място да проверите дали каската е с точния размер и дали осигурява необходимия комфорт на детето.

На какво да обърнете внимание при избор на детска мотокрос каска?

Черупка

Външната обвивка на каската трябва да е здрава и устойчива на удари. Препоръчително е материалите, от които е изработена да са ABS, въглеродни влакна или поликарбонат, тъй като те имат много добри характеристики.

Вътрешна обвивка

Меката, поглъщата ударите обвивка е от голямо значение за детските каски, тъй като предпазва главата на детето от удари и му осигурява нужния комфорт..

Малко тегло

Колкото по-лека е каската, толкова по-добре ще се чувства малкия състезател с нея. При покупка на детския шлем се спирайте на каски с тегло по-малко от килограм, тъй като те  не натоварват мускулите и гръбнака на детето.

Вентилация

Мотокрос каските трябва да могат да осигуряват много добра вентилация. Затова, преди да направите окончателен избор, потърсете информация каква вентилация осигурява шлема, на който сте се спрели.

Размер

Задължително е размерът на каската да е точен, затова преди покупката измерете главата на детето и сравнете резултата с таблицата с размери, с които всички магазини разполагат. 

Мотокрос очила

Предпазните средства за очите са следващата основна покупка от детската крос екипировка, която трябва да направите. Това се налага, тъй като крос каските нямат визьори и единственият начин да предпазите очите на детето си по време на каране е като му осигурите защитни мотокрос очила.

На какво да обърнете внимание при избор на детски  очила за мотокрос?

Система анти мъгла

За да не се замъгляват очилата, те задължително трябва да имат вентилационни отвори за отвеждане на влагата (анти мъгла).

UV защита

Всички модели мотокрос очила разполагат с UV защита, но ако искате очите на детето ви да са напълно защитени потърсете очила, които предпазват очите от пълния спектър на вредни UV лъчи.

Оцветяване на лещата

На пазара се предлагат лещи в широк цветови спектър, от които можете да избирате. Ако пък търсите нашия съвет, ние ви препоръчваме да се спрете на очила със сменяеми лещи или на фотохромни модели.

Видимост

Видимостта зависи както от материала, от който е изработена плаката, така и от формата на очилата. Едни от най-добрите модели детски очила, осигуряващи перфектна видимост са изработени от материали като полиуретан или акрил, а формата им е удължена.

Комфорт и удобство

Добре очилата, които ще закупите да са с няколко слоя пяна от вътрешната страна за по-голям комфорт и удобство, да имат система за отстраняване на замърсяването и да са с широки ленти, които се закрепват стабилно върху каската.

 

Как да изберем детска мотокрос екипировка? 

 

Ботуши

Крос ботушите са конструирани специално за този вид спорт, затова не бива да правите компромиси, закупувайки ботуши, които не са предназначени за мотокрос.

Защо?

Това е спорт, който освен, че е доста натоварващ е изпълнен и с чести падания. А това от своя страна води до чести контузии и наранявания, особено в областта на краката.

Крос ботушите са проектирани така, че да могат да осигурят максимална защита на краката на ездача. Моделите са подсилени в областта на пръстите, петите и прасците, предлагат се максимална дължина и разполагат с допълнителни вътрешни подложки за още по-голяма защита.

На какво да обърнете внимание при избор на крос ботуши?

Материал

Висококачествените модели детски ботуши за мотокрос се изработват от телешка кожа, тъй като тя е дишаща и осигурява много добър комфорт на краката. Обикновено естествената кожа се комбинира с високотехнологични синтетични материали, които осигуряват добра защита срещу удари или изгаряния в областта на прасците.

Пластини за предпазване от удари

Всички крос ботуши от висок клас разполагат с пластини и вътрешни подложки в областта на пръстите, петите и прасците, които осигуряват надеждна защита на тези части на краката на детето.

Система за закрепване и регулиране на катарамите

Тъй като крос ботушите се регулират с катарами, при покупка обърнете внимание каква е системата им за закрепване и дали има възможност за регулирането им.



Ръкавици

Ръкавиците са важна част от мото екипировката на детето, тъй като те предпазват ръцете му от наранявания, появата на мазоли и най-вече намаляват вибрациите от кормилото на мотора.

На какво да обърнете внимание при избор на мотокрос ръкавици?

      Когато избирате крос ръкавици за малкия си състезател, нашето мнение е да се спирате на ергономични модели, които са изработени от дишащи материи, които не затрудняват движенията на детето.

      Задължително се спирайте на ръкавици, които имат допълнителни защитни подложки и допълнителни панели за по-голям комфорт.

      Препоръчително е също така ръкавиците да могат да осигурят добра вентилация, да се закопчават удобно и стабилно и да имат допълнителна защита от клони и отломки.

 

Блуза и панталони (бричове)

Правилата на мотокроса изискват състезателите да са облечени с блузи в дълги ръкави и панталони (бричове) по време на тренировки и състезания.

На какво да обърнете внимание при избор на блузи и панталони за мотокрос?

Материя

Висококачествените блузи и панталони обикновено са изработени от синтетични полиестерни материи, които осигуряват много добра вентилация на тялото на детето.

Допълнителни защитни подложки

Повечето модели панталони са снабдени с допълнителни подложки в областта на бедрата и са с допълнително подсилени в зоните на триене с мотора.

Материали и протектори, предотвратяващи изгарянията

При покупка на панталони обърнете специално внимание дали модела разполага с допълнителни протектори в областта на прасците. Това е важно, тъй като ауспуха на мотора е много горещ и доста често се случва децата да получат изгаряния, което не е никак приятно.  Ако избрания модел няма подобна допълнителна защита, тогава е добре в тази област на крака материала да е негорим.

 

 Как да изберем детска мотокрос екипировка?

Броня

Като високо адреналинов спорт, при който паданията не са никак редки, пълната броня е повече от задължителни за децата. Не забравяйте, че в случай на падане единствено качествената ризница (броня) може да  предпази малките от тежки контузии и наранявания в областта на гърдите и гърба.

Качествените ризници (брони) имат следните характеристики:

      Изработени са от еластични дишащи материи и осигуряват комфорт и свобода на движенията на детето 

      Разполагат с допълнителни защитни вложки, които могат да се свалят.

      Имат протекторни панели изработени от висококачествен здрав полимер, които предлагат сигурна защита и оптимален комфорт при носене.

      Разполагат с вентилационни отвори, които осигурят много добра вентилация на тялото на детето.



Протекторни налакътници и наколенки

Този вид протектори са задължителен елемент не само от мото екипировката, а от екипировката за всички спортове на колела. Налакътниците и наколенките предпазват коленете и лактите на малките от наранявания, ожулвания и натъртвания в случай на падане от мотора.

При избора на протектори за колене и лакти е препоръчително да обърнете внимание дали моделите са предназначени специално за мотокрос и дали могат да осигурят висока защита и комфорт на децата по време на тренировка или състезание.



Протекторна яка

Протекторната яка е спорен елемент от детската крос екипировка. Според една част от родителите тя не е задължителна, тъй като малките не развиват много високи скорости и нараняванията в областта на врата са изключително редки. Според друга част обаче, протекторната яка осигурява безопасността на детето и трябва да присъства задължително в крос екипировката.

Ако искате нашият съвет, ние сме на мнение, че протекторната яка е задължителна в случаите, в които детето вече е достатъчно напреднало и участва активно в състезания по мотокрос.

 

 Как да изберем детска мотокрос екипировка?

От къде да закупите детска мотокрос екипировка?

В наши дни магазините, които предлагат подобна екипировка са изключително много и само от вас зависи на кой магазин ще се доверите. Ние обаче ви съветваме при в\ъзможност да пазарувате единствено от специализирани магазини за мотоциклетна екипировка и мото части.

Така ще сте сигурни, че екипировката, която ще закупите за детето си ще е от популярен производител и ще е изработена според всички изисквания за безопасност и качество. Специализираните магазини държат изключително много на качеството на предлаганите продукти и не правят никакви компромиси с качеството на детската мотокрос екипировка

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар