30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Как да изберем протектор за гръб на мотоциклет?

OT LINSON MOTO

Може да се каже, че сигурността е основният приоритет на моториста. Рисковете на пътя са практически навсякъде, поради което всички ние ползваме протектори, за да защитим себе си. 

В тази статия ще обсъдим как да изберем протектор за гръб на мотоциклет, акцентирайки върху някои от основните неща, които следва да имаме предвид.

Нашият съвет е да не подценявате протекторите за мотористи, тъй като те могат да спасят живота ви в определени ситуации. Когато загубим контрол над мотоциклета или станем жертва на удар, защитните облекла могат да ни помогнат да останем в добро здраве.

Ползата от тях отдавна е доказана, а самите производители разработват все по-добри и надеждни продукти, разчитайки и на напредъка на технологиите.

Как да изберем протектор за гръб на мотоциклет

Източник на изображение: freepik

За какво се използва протекторът за гръб?

Както се подразбира от името им, протекторните гръбове защитават една от най-обемните части на нашето тяло - гърбовете ни. Всички протектори за гръб са изработени от достатъчно удароустойчиви материали, които да предпазят гърба ни и тъканите му от наранявания. Именно те осигуряват висока защита и на гръбнака, когато се стигне до опасна ситуация.

Протекторите за гръб за мотоциклет не са задължителни във всички държави, но нашият съвет е да не излизате на пътя без подобна екипировка.

Първият протектор за гръб е разработен през далечната 1979 година, когато легендарният състезател Бари Шийн се появява с подобен защитен атрибут, разработен специално за него от компанията Dainese. Той е първият професионалист, който приема протектора за гръб като задължителен аксесоар към своето облекло на пистата.

Видове протектори за гръб

Когато търсим отговор на въпроса как да изберем протектор за гръб на мотоциклет, следва да знаем, че има различни видове и е добре да направим информиран избор. Несъмнено най-важното е протекторът да бъде с отлично качество, за да бъде осигурена нашата безопасност.

Някои видове протектори защитават единствено областите на гърба, ребрата и гръбнака, докато други могат да се нарекат по-функционални, тъй като защитават още не само раменете, но и гръдния кош.

Как да изберем протектор за гръб на мотоциклет

Източник на изображение: linsonmoto.bg

Три са основните вида протектори за гръб и всеки един от тях е предназначен за определена активност: 

  • Протектори за писта: Те са подходящи за професионални състезатели, както и за такива, които управляват своя мотоциклет с максимална скорост. Обикновено са на малко по-висока цена, но определено си заслужават инвестицията, предпазвайки гърба възможно най-ефективно, когато машината се движи наистина бързо.

Най-добрите компании за протектори имат собствени системи, позволяващи на моториста да интегрира пластината възможно най-плавно в якето си, без това да отнема от комфорта му.

  • Протектори за офроуд: Може да се каже, че този вид защитна мото екипировка те е по-малко гъвкава, но пък покрива по-голяма част от гърба.
  • Протектори за ежедневна употреба: Те са удобни за мотористите, които карат предимно в града, защото осигуряват допълнителна защита, без да се налага якето им да бъде твърде обемно. Тук недостатъкът е, че не покриват толкова много от тялото, сравнено с други видове протектори.

Защо трябва да е хомологиран?

Всеки мото протектор за гръб задължително трябва да бъде сертифициран и хомологиран, за да отговаря на всички съвременни критерии за сигурност.

Въпросният сертификат потвърждава, че протекторите са преминали всички нужни тестове за устойчивост и се гарантира правилното им функциониране. Dainese е пример за бранд, чийто артикули за защита са сертифицирани и са напълно надеждни. 

Разбира се, има и множество други компании, които от доста време насам разработват безупречни артикули от този тип.

Как да изберете размера на протектор за гръб?

Търсейки протектори за гръб за мотоциклети, мотористите трябва да знаят как да изберат правилния размер за себе си. Това е от особена важност, не само за да бъде защитата достатъчно ефективна, но и самите водачи да се чувстват комфортно, управлявайки мотора си.

Първото нещо, за което трябва да сте сигурни, е че якето за мотор, с което смятате да управлявате мотоциклета си, позволява да добавите към него и протектор за гръб.

Ако това не е така, то може би е добре да си закупите друг модел яке. Също така, важно е да се уверите, че мото якето ви разполага с вътрешен джоб, където може да се постави самият протектор.

Как да изберем протектор за гръб на мотоциклет

Източник на изображение: linsonmoto.bg

Когато сте се уверили, че имате подходящо яке, добра идея е да изберете протектор от същия производител, каквото е и якето ви. Така ще избегнете евентуални проблеми с монтажа на протектора, макар и това да не е задължително условие.

Както посочихме, най-важното е да се уверите, че протекторът се побира в джоба на якето ви. 

Което ни води и до най-важния въпрос - как да изберем размера на протектора?

Може да се каже, че като цяло размерите отговарят на размерите на якетата. Това, което е добре да направите, е да съобразите собствените си размери с тези, предоставени от производителя в съответното продуктово описание.

Когато дойде време да сложите протектора си за гръб, достатъчно е да го поставите във вътрешния джоб на якето. Едно от основните правила е, че логото на протектора винаги трябва да сочи навън.

Нашият съвет е, когато избирате протектор за гръб за мотоциклет е да обърнете сериозно внимание и на комфорта, който избраният от вас модел ви носи. 

Например, можете да изберете такъв с перфориран гръб и от по-мека материя, за да не се превърне протекторът в източник на топлина.

Как да изберем протектор за гръб на мотоциклет

Източник на изображение: freepik

Заключение

Когато стане дума за това как да изберем протектор за гръб на мотоциклет, важно е да знаем какви са различните модели протектори, както и дали са съвместими с якето, с което разполагаме. 

Както посочихме по-рано, повечето протектори отговарят на размерите на якетата, но е удачно да се съобразите с размерите, предоставени от производителя.

В LINSONMOTO можете да откриете разнообразие от първокачествени протектори за гръб, благодарение на които можете да се чувствате сигурни на пътя във всеки един момент. 

Нашият съвет е да не пренебрегвате тази така съществена част от вашата защита, независимо колко често и къде управлявате своя мотор.

Избягвайте и закупуването на протектори от вторичния пазар, тъй като няма как да бъдете на сто процента сигурни в качеството на продукта. А и когато става дума за собствения ви живот, мисълта как да спестите пари не би следвало да бъде водеща.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар