30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

На дълъг път с мотоциклет - съвети за безопасност

OT LINSON MOTO

Усещането за свобода, контактът с природата и дори различните ситуации, в които неизменно ще попадате, тръгвайки на дълъг път с мотоциклет ви изпълват с много ентусиазъм и нямате търпение да потеглите.

Наистина, чудесно е, че сте изпълнени с ентусиазъм и нетърпение, но преди да дадете “старт” на приключението си е добре да се подготвите внимателно, за да протече пътвуването ви без проблеми и неприятни ситуации.

На дълъг път с мотоциклет - съвети за безопасност

Източник снимка: unsplash.com

Какво трябва да съобразите, преди да тръгнете на дълъг път с мотор?

Без значение дали предприемате пътуването сами или сте в група с други събратя мотористи, за да премине мото приключението ви без проблеми има няколко неща, за които трябва да се погрижите предварително.

Подготовка на мотора

Когато тръгвате на път с четириколесното си превозно средство не пропускате да направите проверка преди път, нали? Е, същото е и при дълга езда с мотоциклет.

Да го кажем иначе. Няколко дни, преди да изкарате мотора от гаража, за да поемете на път е добре да проверите:

Гумите

Огледайте и двете гуми. Проверете дълбочината на протекторите, огледайте страничните стени за пукнатини, обърнете внимание дали протекторите са равномерно износени.

Ако всичко е наред проверете налягането и ако налага напомпайте гумите според препоръчителните от производителя стойности.

Спирачките

За да не попаднете в неприятни ситуации, спирачната система на мотоциклета ви трябва да се в абсолютна изправност, за да можете да реагирате бързо, ако се наложи. 

Затова, преди да тръгнете на път е важно да проверите състоянието на дисковете и накладките и ако са износени да ги смените.

Окачването

Ако окачването е регулируемо, преценете колко багаж приблизително ще носите и адаптирайте окачването към допълнителния товар, който ще носи вашия мотор.

Веригата

Уверете се, че веригата е затегната и добре смазана. Ако не е - направете го.

Светлините

Вечерта преди началото на пътешествието тествайте всички светлини на мотора. Ако някоя от тях не работи правилно я сменете.

Ако пък всички светлини работят идеално, почистете фаровете, стоповете, мигачите основно, за да сте спокойни, че светлините ви ще се виждат ясно и отдалеч е тъмното.

Разбира се, не бива да забравяте да проверите и всички течности, двигателя и да заредите мотоциклета с гориво.

На дълъг път с мотоциклет - съвети за безопасност

Източник снимка: unsplash.com

Оборудване с подходящата мото екипировка

Предполагаме сте наясно колко важна е мото екипировката и имате необходимото облекло, но все пак нека го кажем и ние.

Защото дългите пътувания с мотори ви излагат на още по-голям риск и е важно да не пропуснете да се оборудвате с нещо, което наистина ще ви е от голяма полза по време на мото пътешествието.

Каската

Както и сами знаете, каските са задължителни за всеки моторист, без значение дали язди мотора си само в града или предприема дълги пътувания.

За дълги летни пътешествия с мотоциклет препоръчваме да използвате каска Full Face, тъй като тя ще предпази изцяло главата и лицето ви и ще ви осигури необходимия комфорт по време на ездата.

Якето

Без значение дали ще се спрете модел от естествена кожа или технически плат, добре е якето да е с допълнителна защита на гърба.

Освен защитата е не е зле да добавите и допълнителни светлоотразителни елементи по якето, за да се по-видими както през нощта, така и при влошени метеорологични условия.

Ботушите

Те трябва да са ви удобни и да могат да предпазят краката ви както от по-тежки наранявания в случай на инцидент, така и от камъчета и други отломки на пътя, които могат да изхвръкнат и да ви наранят.

Ръкавици

Ще яздите с дни, а това означава, че дълги часове ще държите кормилото на мотоциклета си. А от това най-много ще страдат дланите на ръцете ви.

Ето защо е добре да имате мото ръкавици, които не само да предпазват ръцете ви от студа, дъжда или слънцето, но и които могат да разсеят и намалят вибрациите от движението на мотора и да ви осигурят по удобен и комфортен захват.

Дъждобран

Тъй като ще пътувате с дни, никога не е зле да имате под ръка в багажа си водонепропускливо яке и панталони или дъждобран.

Подготовка на комплект за спешен ремонт

Може и да не ви потрябва, но тръгвате на дълъг път с мотоциклет и е добре да се подготвени за всякакви изненади.

Ето защо ви препоръчваме да намерите малко местенце в багажа си за някой базови инструменти, консумативи и части.

Не е необходимо да носите части, аксесоари, гуми и джанти, а просто наистина съвсем базови инструменти като многофункционални клещи и ответки, лепенки за гуми, тиксо, “свински опашки”.

Може би и някоя допълнителна крушка, кърпички за почистване на визьора, грес за веригата. Ако имате швейцарско ножче, и то няма да ви е излишно.

На дълъг път с мотоциклет - съвети за безопасност

Източник снимка: unsplash.com

Кои мотоциклети са подходящи за дълъг път?

Сигурни сме, че щом обмисляте да предприемете дълго пътуване вече сте се ориентирали към типа мотори, които ще са ви най-удобни и комфортни.

Но ако все още разглеждате опциите, тогава ще кажем, няма изискване с какъв мотоциклет ще направите обиколката си из страната или чужбина.

Важното е моторът да е с по-мощен двигател, да ви е удобен и да дава възможност да можете носите достатъчно багаж.

И все пак, ако наистина искате да се чувствате удобно и комфортно по време на пътешествието си, препоръката ни е да се ориентирате към мотоциклети като Grand Touring, круизър или чопър.

Допълнителни съвети за безопасност


Правете редовни почивки

Пътуването на дълъг път с мотоциклет може да е доста уморително. Затова е важно да правите чести кратки почивки в момента, в който почувствате, че усещате клепачите се натежали или усетите, че все по-често гледате в таблото на мотора, а не пред себе си.

Не прекалявайте с храната и алкохола

Когато спрете да нощувате някъде, вечеряйте леки храни и не прекалявайте с алкохола. Повярвайте, на следващата сутрин ще се чувствате бодри, заредени с енергия и много по-концентрирани.

Карайте внимателно и на дистанция

Насладете се на пътуването и не бързайте. Стойте на дистанция от другите превозни средства, тъй като леките автомобили имат слепи точки и е възможно да не ви видят, ако сте плътно зад тях или ако се опитате да ги изпреварите.

И съвсем накрая: Забавлявайте се максимално

Предприемате това пътуване, за да изживеете едно наистина страхотно приключение. Забавлявайте се максимално.

Обиколете градовете и селата, спирайте да разглеждате забележителности, насладете се на компанията на групата, с която пътувате.

Оставете всички проблеми зад себе си и си създайте невероятни спомени от пътуването с мотор.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар