30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Топ 5 на най-добрите Дуал Спорт мотоциклети

OT LINSON MOTO

Ако обичате да карате мотор както в градски условия, така и в пресечени местности, то не е задължително да притежавате и поддържате две превозни средства. 

Решенията на подобна дилема можем да открием в категорията Дуал Спорт мотоциклети. 

В следващите редове ще се спрем на някои от най-добрите модели, но нека първо ви разкажем какво представлява този вид мотоциклет.

Топ 5 на най-добрите Дуал Спорт мотоциклети

Източник на изображение: unsplash.com

Какво представляват моторите Дуал Спорт?

Наименованието на мотоциклетите подсказва основната им характеристика. Това са мотори с двойно предназначение или казано иначе, те могат да се използват както по шосетата и улиците, така и върху офроуд терени.

По-обширната сфера на приложение прави доста от наличните Дуал Спорт мотоциклети предпочитан вариант за почитателите на страстта на две колела.

Наясно сме, че може да възникне объркване, тъй като съществуват много нюанси в спектъра между изцяло шосейните байкове и онези, създадени само за т.нар. черни пътища. 

Категорията Дуал Спорт мотоциклети се намира някъде по средата, но малко повече клонѝ към градската среда, отколкото към offroad приключенията.

Все пак е много лесно тези мотоциклети да се причислят към ендуротипа, защото си приличат доста. Всъщност, като цяло Dual Sport се смятат за подвид на Enduro, но това не означава, че са едни и същи. 

За разлика от ендуро байковете, тези с двойно предназначение все пак са по-подходящи за каране по шосета и улици, но се справят и с неравности и пресечени местности. При „братовчедите” от същата категория нюансите клонят повече към офроуд и по-малко към градската среда.

Конструкцията на dual sport двуколесните е с отличителен външен вид - те имат по-голям просвет, по-високи са като цяло, а окачването е с по-дълъг ход. 

Това е напълно преднамерено, защото благодарение на инженерните решения качествените Дуал Спорт мотоциклети се справят с почти всякакви терени. 

За кого са предназначени?

Тези мотоциклети са предназначени за ездачи, които не само обичат да пътуват на дълги разстояния, но се наслаждават и на изпълнените с адреналин трасета сред природата. 

За разлика от ендуро и още повече от крос мотор, вариантът е значително по-подходящ за градски условия. Това пък на свой ред означава, че всички Дуал Спорт мотоциклети трябва да бъдат регистрирани, за да се движат по шосето.

Могат ли такива мотори да се използват за състезания?

При положение че в самото наименование присъства думата „Спорт”, то очевидно е заложено в способностите на машината. 

Е, за разлика от мотокрос байковете, при които дори няма огледала, тук са добавени важните аксесоари - все пак универсалното двуколесно ще се движи и по трасета, на които трябва да се спазва правилникът за движение.

А колко са подходящи за пътуване? 

Dual Sport мотоциклетите са адекватна опция и за междуградски преходи. Могат да бъдат идеални за дълги разстояния, ако имат малко по-висока степен на оборудване като обем на резервоара, отделения за багаж и т.н.

Тогава двуколесните отиват повече към категория Adventure Bikes, като тук откриваме още един пример как разграничението не е толкова еднозначно, а нещата се преплитат. 

Основни характеристики на Дуал Спорт мотоциклетите

Характерна особеност на тези машини е в семплото шаси. То е конструирано по-опростено, по-обрано и изчистено, като идеята е да се олекоти максимално, без да лишава водачите от важните компоненти за комфортно управление. 

Топ 5 на най-добрите Дуал Спорт мотоциклети

Източник на изображение: Canva

Моторът е пъргав, готов за динамични предизвикателства и за преодоляване на по-големите неравности в горска среда. А за тях пък са предвидени телени спици вместо стандартните алуминиеви джанти, тъй като се смятат за по-издръжливи при подобни натоварвания.

И въпреки че изглеждат „кльощави”, поставени до класическите чопъри и туръри, тези мотоциклети определено не страдат от липса на мощност. 

Обемът на двигателя разбираемо не е много голям - сред моделите, които даваме за пример, няма такъв, превишаващ 300 кубически сантиметра. Но ефективността им е повече от задоволителна по отношение на въртящ момент на сложните терени, където понякога се изисква рязко покачване на динамиката. 

Топ 5 на най-добрите и евтини Дуал Спорт мотори

Има Дуал Спорт мотоциклети с еднолитрови двигатели, но тук сме подбрали достъпни модели с по-малък обем на мотора, за сметка на това пък те са достатъчно пъргави и ефективни.

CSC TT250 Enduro

В наименованието на този мотор присъства Ендуро, което означава, че е предназначен за офроуд. Но в същото време дава възможност и за гладко придвижване в градски условия. 

Обемът на двигателя стандартно е 230 куб. см, а въпреки че на теория 16 конски сили звучат като характеристика на немощно двуколесно, това съвсем не е така. 

Топ 5 на най-добрите Дуал Спорт мотоциклети

Източник на изображение: unsplash.com

CSC TT250 Enduro показва завидна ефективност на шосето, като има своите силни страни и по черните пътища. 

Конструкцията и дизайнът му са опростени, което прави тези мотоциклети лесни за обслужване. На стойност около 4000 - 5000 лева това е не само бюджетен, добър за цената си байк.

Honda CRF300L

Актуалната версия на мотоциклета излиза през 2021 г., като предлага двигател с течно охлаждане и обем от 286 кубика. Представянето на тази машина е впечатляващо, въпреки че говорим за едноцилиндров вариант. 

Разходът на гориво е повече от приемлив - около 3 литра на 100 км при щадящо каране. Има възможност и за повече бързина, като скоростната кутия е 6-степенна, а най-високата предавка дава възможност за пътуване на дълги разстояния без особени притеснения.

Honda XR150L

Това Дуал Спорт превозно средство е подходящо и за начинаещи мотористи. Определено говорим за доста леко двуколесно - теглото е под 130 кг, което го прави по-достъпно за овладяване от не толкова опитни водачи.

Honda XR150L е универсален модел, показващ качествата си и на шосето, и в офроуд условия. 

За обем на двигателя от 149 cc съвсем не звучат зле и 12-те му конски сили. Още един довод в полза на това, че това е удачен Entry Level вариант.

Kawasaki KLX230

Един от най-интересните Дуал Спорт мотоциклети, който се предлага в различни модификации като ниво на оборудване. 

Мотористите могат да изберат по-обрания откъм ектри стандартен вариант, който може да се намери и за по-малко 10 000 лв. В същото време версията с ABS не излиза много по-скъпо от това.

Топ 5 на най-добрите Дуал Спорт мотоциклети

Източник на изображение: Canva

Kawasaki KLX230 разполага с едноцилиндров двигател с обем от 223 кубически см. 

Елегантният вид, LED светлините и удобството за самия водач са още част от предимствата, които могат да спечелят почитателите на универсалните двуколесни.

Yamaha TW200

Този модел се е превърнал в класика, като се произвежда от японския гигант в индустрията вече четвърто десетилетие. 

Yamaha TW200 е лек и пъргав мотоциклет, изискващ малко търпение в овладяване на потенциала му, за да ви отведе практически навсякъде, където може да достигне едно двуколесно МПС.

Основните характеристики се запазват през годините. Актуалната версия е оборудвана 196-кубиков двигател и 5-степенна скоростна кутия.

Гумите му изглеждат по-големи от стандартните за категория, но допринасят за стабилно представяне при управление на шосе и в градски условия.

Заключение

Макар да ви се струва твърде хубаво, за да е истина, качествените и достъпни Дуал Спорт мотоциклети наистина предлагат оптималното от двата свята. 

Те са достатъчно надеждни като вариант за придвижване по улици и междуселищни трасета, а в същото време може да се използват и за интересни офроуд приключения, благодарение на изумителните постижения на съвременните инженери в сферата.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар