30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Топ 5 най-добри модели мотоциклети на Yamaha

OT LINSON MOTO

Японската компания Yamaha Motor Company има славата на един от най-добрите и уважавани производители на мотоциклети в света

В миналото част от корпорацията Yamaha Corporation, най-големият производител на музикални инструменти на планетата, днес Yamaha Motor Company разработва мотори, скутери, лодки, АТВ-та и дори колички за голф. 

Топ 5 най-добри модели мотоциклети на Yamaha

Източник на изображението: Google

В днешно време Yamaha е сред лидерите в производството на мотоциклети от различни класове, като компанията е имала или има участие в престижни състезания като MotoGP и Формула 1

В тази статия ще обсъдим някои от най-запомнящите се модели мотоциклети на Yamaha в историята. Ще разберете защо този производител завинаги ще има запазено място в света на моторите.

Yamaha YZF-R1

Когато през 90-те Honda представи модела си CBR-900R FireBlade, те внесоха истинска революция в света на спортните мотоциклети. Това принуди останалите лидери на пазара да помислят за достоен отговор на предизвикателството. 

От гледна точка на Yamaha, така се стигна до култовия Yamaha YZF-R1. А защо е хубаво да си втори? Защото можеш да се поучиш от първия и да подобриш това, което той е представил.

Предимства и недостатъци на модела

За YZF-R1 можем да кажем следното - той има размерите и теглото на 600-кубиков спортен мотоциклет, има управление като 750-кубиков и мощност от 1000 кубика. На водача определено му е забавно да го управлява, поради което този конкретен модел на Yamaha е популярен и до днес.

Технически характеристики

Този мотоциклет е оборудван с 4-тактов двигател с водно охлаждане, като достига максимална мощност от 138.8 конски сили. Тежи 192 килограма и има максимална скорост от 277.2 километра в час.

Иновации

Четирицилиндровият двигател с 20 клапана е много компактен, главно поради позиционирането на трансмисията, като зъбните валове са подредени зад цилиндровия блок и правят двигателя много по-къс.

Yamaha MT-09

Когато финансовата криза от 2008 година удари и Yamaha, японската компания трябваше да се прегрупира и да планира много внимателно следващите си ходове. 

Така се стигна до появата на MT-09 - четиритактов мотоциклет с три цилиндъра и течно охлаждане, достигащ до 115 конски сили, но с впечатляващо ускорение на всяка предавка и скорост. 

MT-09 е мотоциклет, който може да ви накара да се зачудите защо бихте имали нужда от нещо с по-голям и по-мощен двигател.

Предимства и недостатъци на модела

Истинският ключ към популярността на MT-09 е тройният двигател CP3, който е брилянтен и може би един от най-забавните двигатели на пазара в момента. 

Двигателят е наистина страхотен за каране с мигновен отскок и усещане за свободни обороти и лекота, когато му подадете малко газ. Често обаче ще откриете множество критики към окачването, което не е случайно.

Топ 5 най-добри модели мотоциклети на Yamaha

Източник на изображението: Google

Технически характеристики

Този модел е оборудван с четиритактов двигател с три цилиндъра, като достига мощност от 114 конски сили при 10 000 оборота в минута. 

Иновации

MT-09 е първият мотоциклет Yamaha след XS750 и XS850, който се задвижва от три редови двигатели.

Yamaha Bolt R-Spec

Yamaha Bolt R-Spec от 2023 година изглежда като класически мотоциклет от киното. Много любители на мотори говорят за притежаването на Harley-Davidson, но или не могат да си го позволят, или просто не им харесва как се карат. 

Bolt изглежда като представител на старата школа, но се кара по-скоро като модерен мотоциклет без никаква нова технология.

Предимства и недостатъци на модела

Yamaha Bolt R-Spec идва с V-образен двигател, който може да произведе до 65 конски сили. Най-добрата страна на този мотоциклет е, че ще ви струва по-малко от $10 000 чисто нов. 

Това е мотор с характер, който наистина ще ви накара да се чувствате така, сякаш имате Harley. Неслучайно този круизер е разработен главно за американския пазар. Като недостатък можем да посочим, че в цветово отношение моторът далеч не е от най-интересните.

Технически характеристики

Чрез този мотоциклет ще се сдобиете с двигател с 942 кубика и 5-степенна трансимисия, като машината достига мощ от 65 конски сили. 

Иновации

Моделът е изключително красив на външен вид, което се дължи на класическия му дизайн, което ще се хареса на феновете на именно подобен тип мотоциклети. Освен това е приятен за управление и ще допадне дори на по-капризните почитатели на круизерите.

Yamaha FZR1000

Когато Yamaha представи спортния си мотоциклет FZR1000 през 1987 година, списанието Cycle World дори го обяви за “Мотоциклет на десетилетието”. Може да се каже, че именно това е моторът, който вдъхнови Honda за създаването на легендарния FireBlade от 1992 година. 

Топ 5 най-добри модели мотоциклети на Yamaha

Източник на изображението: Google

Предимства и недостатъци на модела

Този модел на Yamaha е създаден за комфорта на водача и за използване на пътя, предлаган на пазара като “най-добрата пътна машина.” Здрави вилици, добро окачване и общо разположение за водача, създадени за перфектния мотоциклет, който да поеме по завоите на планинските пътища или да “избухне” по правите, докато пътувате от точка А до точка Б.

Технически характеристики

Този модел е оборудван с четирицилиндров двигател с течно охлаждане, докато кубиците са 989. Мощността на мотоциклета достига 136 конски сили, а максималната скорост - 257 км/ч.

Иновации

FZR1000 отбеляза първата поява на алуминиевата периметърна рамка Deltabox на Yamaha, проектирана да бъде едновременно лека и твърда. Освен това има промени по отношение на дизайна на колелата с наличието на леки и кухи спици, които са достатъчно широки, за да поемат най-новите радиални гуми.

FZR1000 се сдобива със сериозно “освежаване” съответно през 1989 и 1991 година, когато Yamaha нанася някои подобрения по него.

Yamaha RZ500

Когато говорим за най-добри модели мотоциклети на Yamaha, няма как да забравим легендарния RZ500. Мото феновете знаят, че през 80-те години на миналия век е било рядкост да се види мотор от Гран при на пътя. 

Гран при мотоциклетите бяха двутактови, докато тези на пътя бяха предимно четиритактови. Yamaha обаче се възползваха от популярността на мотоциклетиста Кени Робъртс, реализирал хеттрик от победи на Гран при, предлагайки “улична” версия на неговия 500-кубиков мотор.

Предимства и недостатъци на модела

RZ500 на Yamaha бе на пазара само около три години (1984-1986), но през това време се оказа надежден и здрав, а популярността на Кени Робъртс подтикна много хора да притежават именно този модел. 

Топ 5 най-добри модели мотоциклети на Yamaha

Източник на изображението: Google

Технически характеристики

Този мотоциклет е задвижван с V4 двутактов мощен двигател, криещ потенциал за 88 конски сили от само 499 кубика.

Иновации

Макар и само за японския пазар, RZV500R имаше много по-лека, ръчно заварена рамка, сваляща 9 кг от общото тегло, и компоненти на окачването с по-високи спецификации с пълна възможност за регулиране. Първата и най-велика от състезателните реплики при мотоциклетите.

Заключение

Yamaha е един от най-популярните производители на мотоциклети, като японската компания има голямо ядро от верни фенове на марката. Когато говорим за мотоциклети за ултимативно забавление, именно Yamaha е една от компаниите, които несъмнено заслужават внимание в този аспект. 

Тези пет модела на японската компания определено имат своето място в историята, като, разбира се, доста други също заслужават да влязат в подобна класация.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар