30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Мотокрос легенди, които светът няма да забрави

OT LINSON MOTO

Кои са най-големите мотокрос легенди, които си струва да помним с техните постижения и принос към спорта? Да се състави подобен списък от състезатели никога не е лесно, защото през годините сме имали възможността да наблюдаваме някои изключителни фигури, показали какво умеят с мотоциклета си.

Мотокрос легенди, които светът няма да забрави

Източник на изображение: Google (Joël Robert)

Да си шампион се изисква нещо повече от талант. Нужна е и безупречна работна етика, както и желанието непрекъснато да ставаш по-добър в тренировките. Тези легенди, които ще ви представим в следващите редове, притежават именно подобни качества, че и повече. А какви рекорди и постижения са оставили зад гърба си, това ще научите в следващите редове.

Жоел Роберт

Белгиецът Жоел Роберт завинаги ще бъде запомнен като една от големите легенди на мотокроса. Той е шесткратен световен шампион, доминирайки в своя клас от 250 кубика за цяло десетилетие. Между 1964 и 1972 година, той неизменно завършва на първо или второ място в световните шампионати.

Развитие

Още от шестгодишна възраст, Жоел Роберт се влюбва в мотоциклетите и се насочва именно към този вълнуващ спорт. Той има подкрепата на баща си, който му сглобява неговия първи мотоциклет от 125 кубика. 

Победи и загуби

Само на 20-годишна възраст, Жоел Роберт се превръща в най-младият световен шампион по мотокрос в историята. Той развива знаменито съперничество с друг известен състезател - Торстен Халман, като битките между двамата се превръщат в истинска атракция за публиката.

Кариера

Между 1964 и 1969 година Жоел Роберт се състезава за отбора на CZ, но през 1970 той преминава в редиците на японската компания Suzuki. Първите три сезона на Робер със Suzuki са безупречни, като той печели световния шампионат. Белгиецът завършва кариерата си в световните шампионати през 1976 година, когато се състезава за отбора на Puch.

Мотокрос легенди, които светът няма да забрави

Източник на изображение: Google (Joël Robert)

През 2000 година Роберт получава голямо признание за кариерата си, когато той е включен в Залата на славата на Американската асоциация на мотоциклетите (AMA)

Антонио “Тони” Кайроли

Макар и днес да е на едва 37 години, Антонио “Тони” Кайроли е считан за един от най-великите състезатели по мотокрос в историята. 

Италианецът може да се похвали с девет победи в световния шампионат, като той е част и от отбора на Италия, който през 2021 година спечели престижното състезание Motocross des Nations. През по-голяма част от кариерата си се състезава за отборите на Yamaha и KTM, слагайки край на активната си кариера през 2021 година. 

Развитие

Роден в Сицилия, Тони Кайроли стартира кариерата си на професионалист с Yamaha през 2002 година. Днес за него може да се каже, че няма друг състезател в историята, който да е печелил повече световни титли от него. 

Легендата от Апенините е познат с невероятната си воля за победа, както и любовта му към мотокроса като цяло. Всичко това допълнително му помага да постига успехи.

Победи и загуби

Девекратен шампион в Световното първенство по мотокрос, Антонио Кайроли е истинска икона в историята на този спорт. Своята първа титла той печели през 2005 година, а между 2009 и 2014 година завършва сезона на първа позиция в шест последователни случая.

Мотокрос легенди, които светът няма да забрави

Източник на изображение: Google 

Кариера

По време на своята знаменита кариера, Тони Кайроли участва в общо 277 състезания, а победите му са 94 на брой. Днес италианецът е истински пример за подражание на по-младите мотокрос състезатели.

Жорж Жобе

Още един белгиец в нашия списък, Жорж Жобе е притежател на пет световни титли по мотокрос - две в клас от 250 кубика и три в клас от 500 кубика. Участва в Световния шампионат в периода между 1979 и 1992 година, като цели девет пъти печели и титлата в родината си Белгия.

Развитие

Когато говорим за Световния шампионат по мотокрос, Жорж Жобе е безспорно едно от големите имена в неговата история - той е носител на пет титли. 

Любопитен факт е, че когато решава да се занимава активно с мотокрос, Жорж е перспективен футболист, на когото се предрича страхотно бъдеще в спорта. На 16 години обаче той взима решение, че именно мотокросът е неговата истинска любов, оставяйки футбола настрана.

Победи и загуби

Жорж участва в първия си турнир на едва 10-годишна възраст. През 1977 година печели юношеската надпревара на Белгия с мотоциклет Montesa. Между 1980 и 1983 година печели два пъти световната титла в клас от 250 кубика, а между 1987 и 1992 - тази в клас от 500 кубика.

Кариера

Жорж Жобе завинаги ще остане в историята на мотокроса като състезателя, успял да направи първия двоен скок. Това се случва през 1984 година, когато белгиецът шокира публиката с изпълнението си по време на Гран при на Великобритания. Благодарение на фотографа Ник Хаскел, този момент се превръща в знаков в историята на мотокрос състезанията.

Роджер Де Костер

Роджер Де Костер е третият белгийски състезател, който намира място в списъка ни от мотокрос легенди. Той се определя като универсален състезател, разполагащ с отлични възможности и в други две дисциплини - изпитания (Trials) и Ендуро (Enduro). Една от най-силните му страни е физическата му издръжливост, която няма аналог по време на активната му кариера.

Мотокрос легенди, които светът няма да забрави

Източник на изображение: Google 

Развитие

Роден в семейството на работник във фабрика за стомана, Роджер Де Костер има силни амбиции за кариера в мотокроса, но семейството му няма нужните средства, за да финансира тази негова цел. 

Работейки шест дни в седмицата, баща му все пак успява да му закупи първия мотоциклет, когато Де Костер е на 17 години. Започва да се състезава в клас от 50 кубика с мотоциклет на Flandria, който впоследствие заменя с Itom. 

Победи и загуби

Състезавайки се за Suzuki, Де Костер успява да спечели пет пъти Световния шампионат по мотокрос в клас от 500 кубика. По време на своята кариера, белгиецът поставя рекорд по брой постигнати победи в този клас - общо 36. 

През 1999 година той е приет в Залата на славата, което е едно от големите признания за невероятното му представяне по трасетата.

Кариера

Друго голямо признание за Роджер Де Костер идва през 2000 година, когато списание Cycle News го определя за мотокрос състезател №1 на 20-и век.

Ерик Гебурс

Също петкратен световен шампион по мотокрос, Ерик Гебурс е единственият състезател в историята, успявал да спечели световните титли в три различни класа - 125, 250 и 500 кубика. Пикът на кариерата му е през 80-те години на миналия век, когато Гебурс доминира по трасетата и се превръща в истинска легенда на спорта.

Мотокрос легенди, които светът няма да забрави

Източник на изображение: Google 

Развитие

Роден в семейство на пет братя, от които всички се състезават с мотоциклети. Ерик е по-малкият брат на популярния състезател Силвен Гебурс, който в периода между 1968 и 1972 година финишира в Топ 3 на световните шампионати в пет последователни години.

Победи и загуби

Благодарение на победите си в три различни класа, Ерик Гебурс получава титлата “Мистър 875 кубика”. Това остава най-голямото му постижение, което все още няма аналог в историята на мотокроса. Вече споменатият от нас Жорж Жобе също се опитва да постигне нещо подобно, но без успех.

Кариера

Ерик Гебурс печели световните си титли в периода между 1982 и 1990 година, правейки го с отборите на Honda и Suzuki. За съжаление, Ерик загива трагично през 2018 година, когато се удавя в езеро, опитвайки се да спаси кучето си от смърт.

Заключение

Тези невероятни състезатели са само част от големите мотокрос легенди, които почитателите на този спорт следва да познават добре. Това са фигурите, които са формирали мотокроса в настоящия му вид и са с водещ принос за растящата му популярност през всяко следващо десетилетие.

От Антонио Кайроли до Ерик Гебурс, тези състезатели оставиха ярка диря след себе си и определено заслужават имената им да се споменават с безкрайно уважение.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар