30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Мотоциклет или скутер - какво да изберем?

OT LINSON MOTO

В днешно време едни от предпочитаните средства за бързо придвижване през трафика на големите градове са мотоциклетите и скутерите.

Ако и вие сте на етап обмисляне на покупка на двуколесно возило, но не сте сигурни на мотоциклет или на скутер да се спрете, специално за вас сме подготвили това кратко сравнение.

Мотоциклет или скутер - какво да изберем?

Източник на изображение: pixabay.com

Какво представляват мотоциклетите?

Това са едни от най-старите форми за моторизиран личен транспорт.

Мотоциклетите са по-обемни, имат по-голям двигател и развиват по-високи скорости в сравнение със скутерите. 

Освен това се предлагат в голямо разнообразие от видове според стила на езда. Отличават се и с елегантна спортна визия, която привлича погледите.

Предимства и недостатъци на мотоциклетите

Скорост и мощност

Мотоциклетите, наричани от почитателите си “железни коне” предлагат по-висока максимална скорост и имат по-добра ускорителна способност в сравнение с мотопедите и скутерите.

А тъй като са оборудвани с механична скоростна кутия могат да предложат и по-динамично и адреналиново преживяване по време на езда.

Добро поведение на пътя

Този тип двуколесни возила се отличават с добро, стабилно и безопасно поведение на пътя.

Това се дължи както на по-големите и широки гуми, с които са оборудвани, така и на по-доброто им окачване, което им позволява да се справят с нервностите на пътя, без значение от метеорологичните условия.

Страхотна визия

Ако търсите впечатляващо присъствие на пътя, мотоциклетите са отличен избор.

Казваме това, тъй като всички модели и видове мотори, които се предлагат в момента на пазара са с дизайн, който силно привлича вниманието.

Разнообразие от видове

За разлика от по-малките си братчета, които се предлагат в няколко категории, но като цяло са с еднотипен дизайн и конструкция, мотоциклетите се различават както като мощност, така и като размер, стил и визия.

А това ви позволява да се спрете модел, който отговаря както на опита и стила ви на езда, така и на личните ви вкусове и предпочитания.

Въпреки немалкото си предимства, “железните кобе” имат и някои недостатъци. 

По-висока цена

В сравнение със скутерите, мотоциклетите се предлагат на доста по-висока цена, което може да ви затрудни, особено ако не разполагате с много голям бюджет.

По-високи разходи за поддръжка

Тъй като са доста мощни, мотоциклетите имат по-високи разходи за гориво и поддръжка.

В зависимост от вида и модела, разходите за части за мотор или мото аксесоари понякога могат да надхвърлят няколко пъти сумата, която ще платите за части за скутер.

По-трудно управление

Поради по-големия си размер и тегло мотоциклетите се управляват малко по-трудно в сравнение със скутерите. 

Тоест, за да свикнете да ги управлявате задължително се изисква да натрупате малко повече опит на полигона.

Ограничена маневреност

Тъй като са по-големи размери, доста често се случва мотористите да изпитват затруднения при придвижване в натоварения трафик на градовете. 

За разлика от по-малките и компактни возила, за мотоциклетите се намират и по-трудно места за паркиране (отново заради по-големите им габарити).

Какво представляват скутерите?

Най-общо казано, това са превозни средства на две колела с отворена рамка и удобна поставка за крака.

За разлика от мотоциклетите, те имат по-малък двигател, малки (до 25 см) колела и са с автоматична скоростна кутия.

Напълно логично не могат да развиват високи скорости, но пък са по-маневрени, с по-ниски разходи за гориво и моточасти и са отличен избор са хора, които търсят превозно средство, с което да маневрират без проблем с градска среда.

Мотоциклет или скутер - какво да изберем?

Източник на изображение: pixabay.com

Предимства и недостатъци на скутерите

Лесно управление

Тъй като са по-малко обемни, с по-ниско тегло, по-лека конструкция и най-вече с автоматична скоростна кутия, тези машини са много по-лесни за управление, особено сте напълно начинаещи в управлението на превозни средства на две колела.

Икономичност

Не е за подценяване и че са по-икономични от мотоциклетите и като разход на гориво, и като поддръжка и покупка на части за скутери.

В този ред на мисли, в случай, че ви се наложи да извършите ремонт на скутера, ще ви струва по-малко както ремонта, така и покупката на моточастите в сравнение със сумата, която ще трябва да платите за ремонт и покупка на части за мотори.

Места за съхранение на багаж

За разлика от мотоциклетите, конструкцията, на които не позволява много място за багаж, много от моделите скутери разполагат с фабрично вграден отсек за съхранение, което е изключително полезно за превоз на багаж или пазарски покупки.

Приемлива цена

Не само, че са много удобни за градски условия и се управляват изключително лесно, можете да закупите чисто нов модел скутер от популярен модел и марка на много прилична цена.

Сред основните недостатъци на този вид превозни средства можем да посочим следните.

Не развиват високи скорости

Тъй като са оборудвани с по-малък обем двигатели,  скутерите не могат да достигат толкова високи скорости като мотоциклетите.

А това може да се окаже недостатък, особено ако си падате по бързото каране и високите скорости.

По-малък комфорт на пътя

Скутерите са оборудвани с по-малки гуми, което намалява комфорта им на возене, особено по неравни пътища.

Каква е разликата между мотоциклетите и скутерите?

Единствената прилика между двата вида возила е, че се движат на две колела. Всичко останало, от техническите им характеристики, до предназначението са разлики.

Моторите, без значение дали за спортни, за мотокрос или чопъри са по-големи, по-мощни, развиват високи скорости, осигуряват удобство и комфорт и са подходящи за пътувания на дълги разстояния. 

Скутерите пък са по-компактни, по-леки, много маневрени, управляват се лесно и са много удобни за градско каране и езда на кратки разстояния.

Мотоциклет или скутер - какво да изберем?

Източник на изображение: pixabay.com

Как да изберете подходящо двуколесно превозно средство?

За да направите правилния избор е важно преди покупката да вземете под внимание вашите лични нужни, предпочитания и опита си в управлението на подобни превозни средства. 

Запитайте се например какъв реален опит имате в ездата на подобни машини. Ако той не е голям или изобщо нямате такъв, тогава скутерът може да бъде по-подходящ за вас.

Но ако сте с натрупан опит и търсите машина, с която да развивате по-високи скорости, тогава мотоциклетът е по-добрият избор.

Помислете си и за какво ви е необходима подобна машина. Ако планирате да използвате превозното средство основно в града и на кратки разстояния, скутерът е по-подходящ, тъй като може да ви осигури по-голяма маневреност и удобство. 

Ако обаче искате да предприемате дълги пътувания и да се наслаждавате на високите скорости, мотоциклетът може да е по-подходящ избор.

Не е зле да вземете под внимание и предпочитанията си относно външния вид на превозното средство и какъв е стилът на езда, който ви допада.

В случай, че държите двуколесното возило да изглежда впечатляващо и да не оставате незабелязани, тогава мотоциклетите със своя спортен и леко агресивен стил са отличен избор. 

Но ако не държите толкова на визията на машината, а практичността ѝ, скутерите са по-практични и функционални и логично са по-добрият избор.

И последно, но в никакъв случай по значение е с какъв бюджет разполагате.

Както отбелязахме малко по-горе в материала, мотоциклетите са по-скъпи и като цена, и като обслужване с части за мотори и мото аксесоари. 

От своя страна пък скутерите са на по-достъпни цени, поддръжката им е ниска, а цената на моточастите за скутери е повече от достъпна.

Мотоциклет или скутер - какво да изберем?

Източник на изображение: pixabay.com

Заключение

В крайна сметка, решението дали ще се спрете на скутер или мотоциклет зависи от вашите нужди, лични вкусове и предпочитания и опит в карането на подобни двуколесни превозни средства.

Ние можем само да ви посъветваме преди покупката да разгледате предимствата и недостатъците на двата вида машини, да вземете под внимание вашите изисквания и едва тогава да вземете своето информирано решение.



Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар