30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

5 причини да си купиш скутер

OT LINSON MOTO

Омръзнало ви е всяка сутрин и всяка вечер да попадате в трафик и да пътувате до офиса и обратно с часове? 

На това отгоре все по-трудно намирате места за паркиране, а и средствата за гориво с всеки месец се увеличават все повече.

Тогава може би е време да обмислите покупката на скутер.

5 причини да си купиш скутер

Източник снимка: pixabay.com

Какво представляват скутерите/мотопедите?

Съвсем накратко дефинирано, скутерите са вид моторни двуколесни превозни средства със стъпково шаси и удобна платформа за поставяне на краката. 

В сравнение с мотоциклетите, те са с по-малък размер на двигателя, с по-малък размер на гумите (от 10 до 16 инча) и развиват по-ниска скорост.

Голяма част от моделите са оборудвани с предно стъкло и разполагат с доста голям капацитет за съхранение (под седлото), което позволява да се носи повече багаж.

5 причини да си купиш скутер

Източник снимка: unsplash.com

Основни видове скутери според тяхната употреба


Градски

Този тип скутери/мотопеди са предназначени основно за града и за кратки пътувания извън него (без излизане на магистрала).

Обикновено са с малък обем на двигателя до 125 сс и не развиват висока скорост.

Градските мотопеди, сред които спадат и електрическите скутери са много подходящи за хора, които се нуждаят от евтин, бърз и удобен транспорт в града.

5 причини да си купиш скутер

Източник снимка: unsplash.com

Хибридни (смесени)

Скутерите от този тип са подобни на градските мотопеди, но се различават от тях по по-високия капацитет на двигателя (между 150 и 200 сс). 

Увеличеният обем на двигателя им позволява, освен в града да се движат на не много дълги разстояния и по скоростни пътища като магистрали.

Този вид скутери са подходящи за хора, които основно карат в града, но понякога им се налага да пътуват до близки дестинации извън него.

Спортни

Този вид се доближават доста до мотоциклетите. Те са с по-мощни двигатели, които са оптимизирани да работят отлично при по-високи обороти и могат да се карат както в града, така и по магистрала.

За разлика от другите видове скутери обаче, спортните модели са с по-големи разходи за гориво и изискват по-скъпа поддръжка.

А що се отнася до цената, в зависимост от модела тя може силно да се доближи до цената на един мотоциклет.

Туристически

Туристическите скутери са идеалното двуколесно превозно средство за тези от вас, които използват всяка свободна минута, за да излязат от града и да се впуснат в приключения. 

Наричани още “макси - скутери”, туристическите модели са с обем на двигателя над 300 сс. Освен това са с по-голям размер на колелата, предлагат по-голям комфорт и разполагат с допълнително място за съхранение на багаж.

Те не се нареждат сред евтините мотопеди и не са толкова подходящи за каране из града, колкото за по-дълги пътувания.

5 причини да си купиш скутер

Източник снимка: pixabay.com

5 причини да се превърнете в горд собственик на скутер


Лесно паркиране

Като собственици на автомобили сте наясно какъв кошмар е паркирането в големите градове. Да откриете празно място от първия път си е направо истинско чудо. 

Имате ли мотор скутер обаче, вече няма да се притеснявате, че няма да има къде да паркирате. 

Скутерите са малки двуколесни возила, които не заемат много място и за вас винаги ще има местенце на паркинга, колкото и да е пълен.

5 причини да си купиш скутер

Източник снимка: pixabay.com

Бързо придвижване през трафика

Със скутер можете да се придвижвате много по-бързо и лесно в трафика, тъй като тези машини са не само по-малки от мотоциклет, но и много по-маневрени от него.

Освен това, със скутер/ мотопед по-лесно можете да избягате от трафика и да преминавате по алтернативни маршрути (малки и тесни улички), които са невъзможни за преминаване с кола или мощен мотор. 

Лесно управление

Дори и никога до сега да не сте карали подобна двуколесна машина, няма да ви отнеме много време, за да се научите да я управлявате. 

Казваме това, тъй като, за разлика от мотоциклетите, без значение дали става дума за мотори 50 кубика или за мотоциклети 125 кубика, бензиновите и електрическите скутери в по-голяма си част са с автоматични трансмисии, което ги прави изключително лесни за управление.

Ниски разходи за поддръжка

Никак не е за подценяване факта, че в сравнение с автомобилите и мотоциклетите, скутерите са с доста по-ниски разходи за поддръжка. 

Този вид двуколесни превозни средства изразходват по-малко гориво, гумите им са по-евтини, а ако се налага да смените някоя част, покупката ѝ няма да наруши месечния ви бюджет.

5 причини да си купиш скутер

Източник снимка: pixabay.com

По-ниска цена

В сравнение с цената на чисто новите автомобили и мотоциклети, скутерите се предлагат на много достъпни цени.

Така че няма да е никакъв проблем да си закупите нов бензинов или електрически скутер на цена, на която трудно бихте си купили мотор или автомобил дори втора ръка.

От какво предпазно облекло се нуждаете, за да карате скутер?

Тъй като тези двуколесни возила не развиват високи скорости и се карат основно в града, единственото, от което имате нужда е качествена каска

Останалото облекло е според вашите желания и нужди, но ние все пак препоръчваме да се оборудвате поне с дънки за мотоциклет и мото яке.

Как да изберете подходящ модел скутер?

За да направите правилния избор трябва да си отговорите на няколко въпроса.

Къде най-често ще карате мотопеда/скутера?

Ако искате да използвате скутера основно за придвижване в града, тогава един градски скутер 50 кубика може да ви свърши идеална работа.

Но ако планирате да го използвате и по околовръстни пътища, тогава е добре да обмислите покупката на скутер с работни обеми равни или по-големи от 150 кубика.

В случай, че обичате по-високите скорости тогава за вас за спортните скутери от типа Sport и Maxi Sport, които са по-мощни, развиват по-високи скорости и имат изключително динамично поведение.

С какво телосложение сте?

Може да ви се струва странно, но при избора на скутер трябва да вземете под внимание с каква височина сте. 

Казваме това, тъй като ако сте висок и имате дълги крака е много възможно да не ви е удобно, ако се спрете на по-малка машина. 

Затова е добре преди покупката да отидете на място в магазина и да изпробвате поне няколко модела, за да се уверите, че когато поставите краката си на платформата на скутера няма да се чувствате дискомфортно.

Същото важи и ако сте нисички. Ако ви е трудно, докато се седнали върху машината да докоснете спокойно земята с крака, това означава, че трябва да потърсите по-нисък модел скутер с по-малък размер гуми.

5 причини да си купиш скутер

Източник снимка: pixabay.com

Самостоятелно ли ще използвате скутера или по-често ще сте с придружител?

В случай, че само вие ще използвате мотопеда и няма да возите спътник можете да се спрете на модел спо-ниска мощност на двигателя и с една седалка. 

Но ако обикновено ще возите със себе си придружител, тогава е добре да се спрете на малко по-мощен модел с двойна седалка.

С големи или малки гуми?

С какъв размер ще са гумите зависи основно от обема двигател, с който е оборудван скутера, но все пак е добре да знаете, че мотопедите с по-малки гуми се управляват доста по-лесно, но не са толкова стабилни. 

И обратното. Колкото по-голям размер са гумите, толкова по-мощна е машината и за да я управлявате трябва да полагате повече усилия. За сметка на това ще се чувствате по-стабилни на пътя.

Какъв е вашият опит?

Въпреки, че скутерите са както споменахме са лесни за управление, ако нямате опит с управлението на подобни машини е добре първият ви скутер да е от градски тип (с по-малък обем на двигателя). 

Даваме ви този съвет, тъй като се изисква време, за да “усетите” напълно двуколесната машина и да свикнете с характеристиките ѝ.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар