30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Топ 3 най-добрите шосейни велосипеди

OT LINSON MOTO

Има хиляди причини да се кара колело. За някои хора това е начин на живот или начин да се придвижват по градските пътища, за други най-добрия начин да спортува, а за трети начин да избяга от градския хаос.

Свободата да “яздиш” колело е невероятно чувство, което допринася и за доброто здраве.

Топ 3 най-добрите шосейни велосипеди

Източник на изображението: Pexels.com 

Какво представляват шосейните велосипеди?

Шосейните велосипеди са предназначени за маршрути с равен терен, на които целта е скорост, лекота и соло преходи. 

Те са изработени от материали, които им осигуряват лекота на рамката, имат тънки гуми с много малко грайфери, ефективна спирачна система и са с по-аеродинамична стойка.

С какво се различават от останалите видове велосипеди?

Шосейните модели колела се различават от останалите видове най-вече по формата на кормилото. Освен това имат специална олекотена конструкция и лесно развиват доста висока скорост. Ръкохватките им са изнесени напред и имат извивка надолу, която позволява заемането на по-аеродинамична позиция по време на спринт.

Благодарение на ниското си тегло и добрата аеродинамика, тези велосипеди са най-ефективните самостоятелно задвижващи средства, които човек използва, за да се придвижва от едно място до друго по асфалтиран път.

Топ 3 най-добрите шосейни велосипеди

Източник на изображението: Pexels.com

Основни характеристики и спецификации

Има различни типове шосейни велосипеди, които са проектирани за различните нужди на колоездачите - от универсални модели до авангардни и изключително технологични шосейни велосипеди.

Те могат да бъдат изработени от карбон, алуминий или стомана. Най-често срещаните байкове в България и в целия свят са направени от карбон и алуминий. 

При карбоновите професионални велосипеди предимството е лекотата (те са по-леки дори от моделите от алуминиева сплав), но пък са доста скъпи, а алуминиевите са доста по-евтини, леки и здрави.

Алтернативата на горните два са шосейни велосипеди със стоманена рамка. Те се срещат по-рядко, тъй като са доста тежки, а рамките им ръждясват много бързо бързо. 

Едно от най-важните неща в шосейните велосипеди е теглото им. Те са по-леки, по-бързи и по-отзивчиви и са с комбинирани спирачки. Освен това кормилото им позволява различни захвати в зависимост от това дали ви е удобно да го държите отгоре или отдолу. 

Разликата във височината между кормилото и седалката е друга важна спецификация на този вид велосипеди, тъй като тя позволява да се заеме аеродинамична позиция за каране.

При шосейните байкове амортисьорна вилка няма, вместо това са комплектувани с твърда вилка. 

Гумите им са създадени за развиване на висока скорост и са по-тънки и с по-малък грайфер от планинските велосипеди. Плочите на задния венец и курбела са комбинирани така, че да помагат на колоездача да развива максимална скорост.

Скоростите им могат да бъдат механично сменяни или електронно, като вторите

работят посредством безжична връзка между командата и дерайльора.

Топ 3 най-добрите шосейни велосипеди

Източник на изображението: Pexels.com

Видове шосейни велосипеди

Има различни видове шосейни велосипеди предназначени за различни дисциплини. В днешно време има изключително голям избор и въпреки еднаквия си външен вид, те се различават един от друг. 

Състезателни велосипеди

Този тип велосипеди са предназначени за любителите на високите скорости, като концентрацията е върху скоростта, отколкото върху комфорта. 

Предната част е доста ниска за по-добра аеродинамична позиция с променена геометрия, имат кормило с рога и контактни педали, които са проектирани за по-добър захват. 

Лекотата на тези велосипеди е гарантирана, освен това имат сводест ход, многоскоростна трансмисия, хидравлични дискови спирачки и голям брой предавки. 

Обикновено колелата им са 28 - инчови, тръбни, с висока степен на приплъзване, без агресивен протектор, но с дренажни жлебове.

Гравел велосипеди

Тези байкове са създадени, освен за шосейно каране и за каране по планински терени. Имат различна геометрия от останалите шосейни велосипеди и са коренно различни.

Гумите на гравел байковете са по-дебелии с по-удобна стойка, тъй като при шосейките позицията е доста по-аеродинамична и спортна. Те позволяват да преминавате спокойно през дупки, да скачате от тротоари и да карате по черни и чакълести пътища.

С гравел байковете спокойно може да хванете някоя лека планинска пътечка, като няма нужда да се притеснявате, че ще спукате няколко пъти гума или че ще паднете и при най-малката дупка.

Топ 3 най-добрите шосейни велосипеди

Източник на изображението: Pexels.com

Cyclocross велосипеди

Тези шосейни велосипеди са състезателна версия на гравел байковете. Освен, че са за състезания, те са различни от гравел моделите по това, че гумите им са по-тънки и са с доста по-фокусирана върху скоростта геометрия на рамката.

Triathlon и Time trail велосипеди

Тези байкове са проектирани специално за равни участъци и състезателни маршрути. Моделите за триатлон и ТТ колелата са доста висок клас байкове с максимално аеродинамични рамки и висок клас компоненти.

Самата седалка и по-стръмният й ъгъл помагат на колоездача да бъде в удобна позиция за триатлон, а аеробаровете към кормилото подобряват допълнително позицията му.

Дамски шосейни велосипеди

Колелата за нежния пол се различават от мъжките с различна геометрия на рамката и с разлики в останалите части. Седалката и кормилото са проектирани да бъдат по-удобни, но далеч не означава, че жените не могат да карат друг вид байкове, ако преценят.

Топ 3 най-добрите шосейни велосипеди

Източник на изображението: Pexels.com

Топ 3 на най-добрите шосейни велосипеди

За целта на тази статия се спряхме 3 от най-популярните марки велосипеди за шосейно каране, които се различават с изключително качество, цена и иновации.

KTM

KTM е австрийска марка известна с производството на мотоциклети, велосипеди с високо качество и технологически характеристики, а оранжевият цвят остава като най-отличителната и запомняща се черта на марката.

Разнообразната гамашосейни велосипеди, които от KTM предлагат са предназначени за бързо движение по асфалтови пътища. Те са леки, аеродинамични и с висока ефективност при предаването на сила.

Оборудването на велосипедите KTM включва само висококачествени части на Shimano, Fox, Suntour и др. Всяка година марката представя нови модели, които надграждат техния имидж и предоставят богат избор на велосипедистите.

Canyon 

Немската марка Canyon е основана през 1985 година и се е утвърдила във времето като една от водещите производители на велосипеди в световен мащаб. Canyon предлага широка гама от шосейни велосипеди за различни дисциплини и нива на каране.

Марката се различава с иновативен дизайн, висококачествени материали и внимание към детайлите. Стремежът на Canyon е да предоставят на своите клиенти велосипеди, които отговарят на високите стандарти за производителност и удоволствие от карането.

Cannondale

Тази марка е една от най-големите в света предлагаща велосипеди от различен вид и стил. Седалището на Cannondale се намира в САЩ и има собствено производствено звено в Тайван. 

Основатели на марката са  Джим Кътрамбоун и Рон Дейвис, които през 1971 година отварят малък цех за производство на дрехи и вело аксесоари. Няколко години по-късно компанията разширява производството и започва да предлага и уникални велосипеди.

Cannondale залага на алуминиевите рамки на велосипедите, а по-късно започва да използва и въглеродни влакна. Велосипедите им се превключват изключително лесно и гарантират спокойно каране на всеки, а най-хубавото е че са достъпни за всички хора.

Топ 3 най-добрите шосейни велосипеди

Източник на изображението: Pexels.com

Заключение

Велосипедът е перфектният начин да намерите забравената красота на заобикалящият ви свят и природата в него, освен това е най-евтиното превозно средство, което всеки може да си позволи.

Карането на колело ще ви помогне да бъдете по-здрави и да предпазите околната среда от замърсяване.

Изберете модел, рамката на който е изработена от лек материал и които ще пасне най-добре на вашия вкус и стил на каране.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар