30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Как да изберем каска за мотор?

OT LINSON MOTO

Обичате свободата, която ви дават моторите и най-сетне сте се сдобили с любимото си двуколесно возило. Сега ви остава само да се оборудвате с надеждна мото екипировка и можете да се наслаждавате на ездата на железния си кон. Съставили сте си списък на най-необходимото оборудване за езда и го изпълнявате стъпка по стъпка, но когато стигате до избор на каска се оказва, че разнообразието им е толкова голямо, а вие нямате никаква представа как да изберете каска за мотор, която едновременно да ви е удобна, да ви защитава най-добре и да е в унисон с модела на мотора и със стила ви на езда.

каска за мотор?

Нека видимдали ще успеем да ви помогнем…

Как да изберем каска за мотор?

Няма да лъжем, че да изберете подходящата каска е лесно, напротив. Възможностите ви саизключително много и това може да бъде наистина объркващо, но ако имате малкотърпение и подходите информирано към избора, със сигурност ще се справите.

За да вземете решение по-лесно, преди да започнете търсенетоси специалистите съветват да си отговорите на следните въпроси:

Какъв мотор карате?

Наясно сте, че всеки модел мотор е различен и изисква различен стил езда. Ако иматетуристически мотор например и ще яздите железния си кон дълги часове, без дапрепускате излишно, тогава каската, която ще закупите трябва да има много добра вентилация и превъзходназвукоизолация. Ако си падате по високите скорости и карате спортен мотор, тогава каската ви трябва да имааеродинамичен профил.

Какъв опит имате с моторите?

На този въпрос е много важно да си отговорите, тъй като акотова е първият ви мотор, не е необходимо да купувате възможно най-скъпатакаска. Ако сега навлизате в света на железните коне, една сертифицирана, поликарбонатна бюджетна каска ще висвърши идеална работа. Ако обаче сте опитенмоторист или сте състезател, тогава със сигурност трябва да отделите повечепари и да закупите каска от висок клас, която може да ви осигури повече възможности за защита.

Ще карате ли мотоциклета си целогодишно?

Ако ще използвате мотора като единствено транспортносредство и ще го карате целогодишно, тогава каската, която ще закупите трябвада може да ви предоставя достатъчно комфорт както през лятото, така и преззимата.

Ще предприемате ли дълги пътувания или ще карате предимно из града и доофиса?

Ако ще пътувате често на дълги разстояния е добре да сеспрете на каска, която има добра вентилация и звукоизолация, разполага с удобнаи мека подплата и да има възможност за добавянена Bluetooth и други екстри. Ако ще карате из града, тогава и една OpenFace или каска тип „канче” може да ви свърши работа.

Отговорите ли на тези въпроси сте готови да преминем навъпроса как да изберете каска за мотор.

Критерии, с които е добре да се съобразите при търсенето

При избора на каска трябва да се ръководите от няколкоосновни критерия:

     стил

     размер

     безопасност

     марка

     цена и материал, от който е изработена.

Стил на каската

Ако до сега наистина не сте купували каска и влезете вмагазина, най-вероятно ще се изправите пред огромно разнообразие от форми и цветове на каски. Опитайте се даигнорирате това разнообразие и се съсредоточете върху основните стиловемотоциклетни шлемове.

А те саняколко: Full Face, Open Face, Flipup (модуларна), ендуро (Dual Sport) и кроскаска.

Как да изберете подходящия стил каска?

Full Face

Ако ще яздите повече по магистрали, Full Face ще е подходящ избор за вас, тъй като този вид каскипокриват цялата глава, лицето и брадичката и осигуряват много добра защита.

каска за мотор?

Open Face

Този вид каски са много подходящи, ако ще яздите предимнопрез топлите сезони или обичате по-ниските скорости. Open Face каскитеосигуряват добра защита на главата и ушите, но тъй като са отворени в долнатаси част, липсва защита на брадичката.Open Face обикновено са добро решение, ако яздитечопър, скутер или някой ретро модел мотор.

Flip - up (модуларна)

Модуларните каски съчетават в себе си високата безопасност, която осигуряват Full Face икомфорта на Open Face. Този вид каски защитават цялата глава, брадичката илицето, но тъй като имат опция долната част да се вдига са многопо-функционални от Full Face и по-практични от Open Face.

Flip - up са подходящи за вас, ако обичате да яздите кактопо неравни терени, така и по магистрали. Обикновено този вид каски се купуватот ездачите на туристически мотори,тъй като този тип мотористиобикновено яздят в група, а модуларните каски им позволяват да разговарятпомежду си, да хапнат или изпият чаша кафе, без да се налага да ги свалят.

Dual Sport

Ако обичате предизвикателната езда, Dual Sport може би ще еидеалното решение за вас, тъй като този вид каски предлагат добра защита на лицето и главата както приезда по прашни пътища, така и при шофиране по магистрали. Dual Sport сапредпочитани от по-екстремни ездачи, които обичат предизвикателствата, високитескорости и приключенията.

Крос каски

Крос каските са специализирана екипировка и сапредназначени основно за каране извън пътя. За разлика от останалите видове каски, кросовите шлемове садоста по-олекотени, осигуряват достатъчно добър въздушен поток и обикновено сеносят с предпазни очила. Крос каските са за вас, ако карате кросов мотор и яздите основно извън пътя.

Размер

След като определите подходящия стил на каската е време даоткриете и правилния размер, който пасва на формата и размера на главата ви.

Как да определите размера, който ще ви пасне?

Първо трябва да измерите обиколката на главата си. За целтатрябва да вземете шивашки метър и започнете измерването на около 2 см. над веждите. Ако не можете сами даизмерите обиколката, помолете някой приятел да го направи вместо вас. След катоимате данните, сравнете ги с размерите, които всеки производител на каски предоставя. Така ще добиете поне беглапредстава какъв размер да търсите.

Освен обиколката, трябва да определите и каква е формата на главата ви.Най-лесно можете да го направите, ако помолите отново приятел да снима главатави отгоре. Така ще разберете дали главата ви има овална, продълговата или междинна (средна) форма.

Таблиците с размери ще ви помогнат до някъде, но имате ливъзможност, най-добре ще разберете дали размерът е подходящ, ако пробватекаската, преди да я закупите.

Как да тествате размера на каската?

     Вземете каската и я поставете върху главата си. Ако япоставяте без никакво усилие, (все едно поставяте шапка), размерът ѝ е по-голямот колкото ви трябва. Точната по размер каска трябва да се поставя на главата слек натиск от ваша страна.

     Когато поставитекаската, завъртете главата си наляво - надясно. Ако размерът е точен,каската трябва да се върти заедно с главата ви.

     Когато поставите каскатазавъртете главата си нагоре - надолу. Ако шлема не е вашият размер, ще„падне” на очите ви и ще ви попречи да виждате.

     За да проверите подложките на брадичката, опитайте се да пъхнете пръсти в шлема от долната страна.Ако успеете да вкарате четири пръста вътре, най-вероятно каската е голяма завас.

     Направете същия тест с пръстите и в областта на челото. Акоуспеете да ги вкарате… каската е по-голям размер.

Безопасност

Стигнахме до следващата много важна точка, а именнобезопасността, която може да ви осигури каската, която ще закупите и ще сложитена главата си.

Как да разберете дали купувате безопасна каска?

Когато вземете каската и погледнете от вътрешната ѝ странаще видите стикерче/етикетче, върху което са изписани различни букви. Тези„букви” са стандарти, което означава, че каскатае тествана и отговаря на критериите за безопасност.

Какви са тези стандарти?

Тук става малко по-сложно, тъй като стандартите забезопасност са доста и всеки стандарт се съсредоточава върху различнивъздействия.

Кои санай-разпространените в света и в отделните страни стандарти:

     DOT: Това е стандарт, определен от Министерството на транспортана САЩ и се счита за „основен”. Действащият в момента DOT рейтинг е федерален стандарт FMVSS 218 и всякакаска, която има DOT стикер трябва да отговаря на този стандарт.

     ECE: Този стандарт е определен от Икономическата европейска комисия. ЕСЕ е многонационален стандарт исе използва от повече от 50 страни в Европа и всяка каска с този стикер трябвада отговаря на стандарт ЕСЕ 22.05.

     SNELL: Това е стандарт определен от фондация Snell Memorial. Товае процедура за доброволно изпитване и се изисква само от определени органи.Настоящият стандарт е SNELL М2015 закаски улична употреба и SA2015 за състезателни каски.

     SHARP: Този тестващ орган не издава сертификати за безопасност, аоценка със звездички за безопасност на европейските каски.

Важно!Възможно е каската да има един или няколко стикера, възможно е обаче и да нямастикери.

Ако след като я огледате не виждате никакви стикери забезопасност, не купувайте каската, тъй като тя няма да има никаква защита.  Ако има няколкостикера за стандарт, това означава, че каската е тествана за различнивъздействия и отговаря на всички критерииза безопасност.

Ако пък има само един стикер, това също е добре и можетеспокойно да закупите каската, тъй като тя на 100% е покрила някой от популярните стандарти за безопсност.

каска за мотор?

Материал

Когато говорим по въпроса как да изберем каска за мотор,няма как да подминем следващата важна точка, а именно материалите, от които сеизработват съвременните каски.

Къммомента има четири основни вида материали, които се използват припроизводството на каски:

     фибростъкло

     карбонови влакна

     инжектирана пластмаса (поликарбонат

     кевлар

Каските от поликарбонат са надеждни и напълно сигурни, ноимат един малък недостатък… малко по-тежки са в сравнение с каските изработениот другите материали. Ако малко по-голямата им тежест не ви пречи и не сте професионален състезател,поликарбонатните каски са добър избор. Освен, че са достатъчно надеждни, тозивид каски се предлагат и на сравнително ниски цени.

Каските от фибростъкло предлагат по-голяма гъвкавост ииздържат на различни въздействия. Освен това този вид каски са по-леки и ненатоварват главата дори и след цял ден езда. Цената на каските от фибростъкло е по-висока от поликарбонатните каски,но ако сте всекидневно на мотора, това е вашият материал.

Карбоновите влакна и кевлара се използват основно припроизводството на състезателни каски, тъй като тези материали са едновременноизключително леки и много здрави и могат да устоят на тежки удари. Цената накаските с карбонови влакна или кевларе доста висока и ако не сте състезатели е напълно излишно да купувате каска,изработена от тези материали.

Марка

Истината е, че към момента има безброй производители намотоциклетни шлемове и всички те гарантират за качеството на своите продукти.Но ние ви съветваме да внимавате много и да ограничите избора си на каска досветовноизвестни производители като SHOEI, O’NEAL, AGV, NITRO, ARAI, NOLAN, SHARK, A - PRO,SHUBERT, ALPINESTARS, BELL и други.

Изброихме тези марки не за да ги рекламираме, а защотовсички те са изключително популярни и присъстват на първите места във всичкикласации за дизайн, комфорт ибезопасност.

Цена

В зависимост от марката, класа и стандарта на безопасностцените на каските варират от доста широк диапазон (от 100 до над 2000 лв.). Накаква каска ще се спрете зависи от финансовите ви възможности и от личните випредпочитания, но нашият съвет е, ако сте начинаещиили любители да се спрете на някой моделбюджетна каска, а ако сте опитни мотористи или професионални състезатели дасе насочите към покупката на каска от по-висок ценови клас.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар