30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Как мото екипировката помага при падане?

OT LINSON MOTO

Имате мотоциклет и знаете, че трябвада помислите за каска и защитна мото екипировка, но ви се струва лееееко прекаленода се притеснявате толкова много… Та нали в почти всички филми екшън героитепросто се мятат на мотора и отпрашват,без да притесняват, че карат без подходящатамото екипировка? В тези екшън филми героите карат с голяма скорост, падат и се изправят, без да имат и най-малкатадраскотина.

Защо тогава на вас ви е нужна защита и как изобщо може мотоекипировката да ви помогне, ако наистина паднете, докато карате?


Как мото екипировката помага при падане?

Да видим как мото екипировката помага при падане

Знаете ли, че Юсейн Болт е най-бързия човек в света и по време на спринтскоростта, която развива е 27,78 mph?Защо ви казваме това и каква връзка има скоростта на Юсейн Болт със защитата,която може да ви осигури мото екипировката? Ами връзката е, че ако при тази скоростЮсейн Болт падне, той със сигурност ще получи много сериозни контузии.

Защо?

Човешкото тяло просто не е„проектирано” да се движи толкова бързо и ако няма някаква допълнителназащита, при падане скоростта може не само да му причини различни по степен и вид контузии, но и да го убие. Да оставимнастрана Юсейн Болт и да се върнем на мотоциклетите.

Яхнете ли мотора, вие ще развиватемного по-висока скорост от най-бързиячовек в света. Да кажем, че в градскасреда ще развивате средна скорост от50 мили, а по магистралата скоростта, която ще достигнете може да надвиши85 мили. При тези скорости, ако нямате добра защита и паднете от мотора ще натрошитекости, ще увредите вътрешните сиоргани и кожата, а ако нямате каска, черепно - мозъчната травма ви е на 95% гарантирана.

Как мото екипировката може дави предпази при падане?

Да започнем от каските…

Мислите си, че ще изглеждате многопо-секси, ако докато карате мотора усещатевятъра в косите си? Е, може да изглеждате секси или „истински мъжкар”, но знаете ли, че приблизително 45 % от всички тежки наранявания припадане с мотор са в зоната на главата, лицето и шията? А знаете ли, че тезитежки наранявания са предизвикани не заради друго, а просто защото мотористите не са носили каска или саносили каска, която не защитава долната част на лицето?

Как мотоциклетните каскизащитават?

Съвременните мотоциклетни каски са проектирани така, че не само да пасват на различните форми на главата,но и да осигуряват максимална защита нанай-важните зони (глава, лице, врат,брадичка). Преди да бъдат предложени за продажба каските преминават презредица тестове като:

     устойчивост на черупката при удар

     разсейване на енергията при падане и други

      получават сертификат за безопасност(DOT, ECE 22.05 или други)

С други думи, каските са проектиранитака, че ако са на главата ви докато карате и паднете, да могат да поемат удара, да абсорбират въздействието енергия и да предпазят главата ви от тежки контузии или мозъчни увреди. Нивотона защита, която могат да ви осигурят мотоциклетните каски зависи както от типа каска (най-висока защита предоставят каските тип Full Face), така и от материала,от който са изработени (пластмаса,фибростъкло, въглеродни нишки или друго).

Как помага специално мотооблекло?

Якета

Мотоциклетните якета не са просто модни артикули. Обикновено са изработени или от кожа, или от текстил, но ако симислите, че щом се изработват от подобни материали, то не се различават особеноот якетата, които се предлагат във всеки един мол… много грешите. Защото те саспециално проектирани да предпазятгорната част на тялото ви при падане и да защитят не само раменете и лактите ви, но и гърба и вътрешните органиот нараняване. Да не го говорим, че от тях зависи колко ще се предпазите отабразията при падането.

Защото, не знаем дали сте наясно, нопри падане от мотоциклет тялото сеплъзга хоризонтално по пътната настилка. Изследванията показват, ченезащитеното тяло при падане на пътната настилка губи по един милиметър кожа и мускули на всяка миля, по-висока от30. Или казано по-друг начин, ако сте пропуснали да закупите специалномотоциклетно яке, при падане от мотора с 44 мили в час ще изгубите 1,4 см. кожаи мускули. Ако карате с повече от 44 мили?

Специалните мотоциклетни якета освентова не само да прилягат удобно нафигурата ви, но имат много допълнителнифункции като удвоени шевове,които да устоят на абразията и да увеличат здравината на якето, разполагат и с регулируеми отвори за въздух и не напоследно място, при изработката им често се включват водоустойчиви мембрани, които да ви предпазват по време на дъжд.

А това, което най-много отличавамотоциклетните якета от якетата в мола (икоето на практика ви осигурява още по-голяма защита) е, че са с подсилениточки на въздействие с рейтинг СЕ (оборудвани са със защитни протектори нанай-уязвимите зони - лакти, гръб, рамена и т. н.)


Как мото екипировката помага при падане?

Панталони

Обикновените панталони или дънки, които носите в ежедневието си нямада ви предпазят ни най-малко, ако паднете от мотора. Защо? Ами защотообикновените панталони са изработени най-често от памук или синтетичниматериали, на които устойчивостта им на абразия и износване е по-малко от ¼ в сравнение с мотоциклетните панталони от текстил или кожа.

Освен това мотоциклетните панталонисъщо като якетата са оборудвани с бронясъс сертификат СЕ в областта на коленетеи бедрата, а това означава, че ако случайно паднете не само материала напанталона ще ви спаси от нараняване, но и коленете и бедрата ви ще бъдатпредпазени.

Ботуши

След главата, краката и глезените са най-уязвими при падане с мотоциклет. Акослучайно паданете от мотора и не сте с мотоциклетни ботуши, вероятността да нараните пръстите, петите или да усучетеглезените си е доста голяма.

Как мотоциклетните ботушипомагат при падане?

Според едно водещо проучване, мотоциклетните ботуши могат да намалят риска от нараняванена краката с цели 45%. Специалнитемотоциклетни ботуши са проектирани така, че да:

     осигуряват добро сцепление върху павирани повърхности

     да са устойчиви на масло

     да обхващат стабилно крака

      да не пречат на превключвателите напредавките, спирачката или степенката

Освен това мотоциклетните ботуши се изработват от специални висококачествениматериали, подсилени са в най-уязвимите зони на нараняване, не пропускат вода и не задържат влага.Да не забравяме, че всички мотоциклетни ботуши задължително преминават през различни тестове забезопасност и притежават сертификатСЕ.

Ръкавици

При падане, инстинктивно първотонещо, което прави човек е да протегнеръцете си напред, за да се предпази. Ако сте без ръкавици и сами седосещате какво ще стане щом дланите ви срещнат асфалта. Имате ли мотоциклетни ръкавици на ръцете си обаче, можете да сиспестите неприятностите, тъй като мото ръкавиците са разработени специално, зада могат да устоят на абразията и дапредпазят ръцете ви от нараняване.

И сами виждате как мотоекипировката помага при падане. Коя екипировка обаче предпазва напълно и коячастично?

На пазара има много голямо разнообразие от видове мотоекипировки и е трудно да дадем категоричен отговор на този въпрос. Но всепак…Ако искате да сте напълно защитени, когатоизбирате мото екипировка е добре да се спрете на тази, която е изработена от съвременни, висококачествениматериали и има вградени защитниброни на най-уязвимите места. Добре е компонентите от мото екипировката,които ще закупите да са ви удобни,да не пропускат вода, да имат добравентилация и да са съобразени със стилави на езда.

Ако яздите най-вече в градска среда, тогава можете да сипозволите частична защита, коятоможе да включва:

     текстилни или кожени якета само със защита на лактите и раменете

     панталони тип дънки с кевларени подплънки на уязвимите зони

      ботуши за градски условия, коитообикновено са по-олекотени и каска тип Open Face

Без значение обаче дали ще закупитемото екипировка, която ще ви осигури пълназащита или ще предпочетете екипировка, осигуряваща ви частична защита тя задължително трябва да има сертификат забезопасност.

Говорихме доста за мотоекипировката и как тя помага при падане, но знаете ли какво да правите, аконаистина паднете от мотора?

Как мото екипировката помага при падане?

Може да ви се струва странно, чеподхващаме темата за евентуален инцидентс мотора, но истината е, че един немалък процент от мотористите получаватповече наранявания и контузии, тъйкато не знаят как да паднат така, че дапредпазят тялото си. Затова:

     Ако сте на пътя и виждате, че няма как да избегнете падане,опитайте се да намалите скоростта намотора като натиснете плавно спирачките. В никакъв случай не се опитвайтеда ги натискате силно, тъй като можете да изхвръкнете от мотора, вместо даспрете

     Преценете дали имате възможност дазавиете наляво или надясно, за да избегнете насрещни обекти или мантинелата например.Имате ли такава възможност, изберете възможно най-мекото място, където дападнете (встрани от пътя)

     Паднете ли, веднагапуснете мотоциклета. В противен случай рискувате той да ви завлече и дапопаднете под него, а това може да ви причини сериозни наранявания.

     Паднете ли, приберете ръцете и краката колкото можете и в никакъв случай не протягайте ръце напредв опит да се защитите. Няма да успеете да го направите, а само ще счупите някоякост

     При падане от мотора тялото ви ще започне да се плъзга поасфалта. Разперете ръце и крака, зада забавите плъзгането и да спрете да се движите

     Не стягайте тялото си. Знаем, че звучи налудничаво, ноако се опитате да се отпуснете ще предотвратите наранявания на сухожилията икостите

      Когато усетите, че тялото ви вече несе плъзга и е спряло, не бързайте да сядате или ставате, а бройте до 5. Защо? По време на инцидента е възможно да не степреценили правилно и всъщност още да продължавате да се плъзгате. Няколкото допълнителнисекунди преди да се опитате да станете ще ви дадат нужното време, за да сеуверите, че наистина вече не се движите

 

 

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар