30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Защо не пали моторът?

OT LINSON MOTO

Едва ли има нещопо-разочароващо от това да яхнете мотора си, да завъртите ключа/натиснете стартбутона и той да не запали. Разочароващо е наистина, но се случва дори и на най-добрите мотористи.

Затова не сеядосвайте и не изпадайте в паника, а се успокойте и ще откриете какъв епроблемът.


Защо не пали моторът? Основнипричини!

В най-общи линиидвигателите с вътрешно горене се нуждаят от три неща:

·       качественогориво

·       компресия

·       искра(доставени на горивната смес в подходящото време).

·       Четвъртото нещо, откоето се нуждаят, за да могат да стартират е електрическа енергия, която да завърти стартера.

Като знаете тезиосновни неща, можете да започнете проверката, за да разберете защо не палимоторът.

Проверете нивото на горивото

Може да ви сеструва невъзможно да се случи точно на вас, но повярвайте, често се случва.Затова преди да се притесните сериозно, просто погледнете какво е нивото нагоривото. Понякога, когато нивото е доста ниско, е много трудно да се установинеговата наличност. Затова можете да използвате някой стари техники запроверка, като даразклатите мотора.

Ако чуететипичния звук на плискане на течност, значи все още има гориво, но то е многомалко и се налага да заредите в най-близката бензиностанция.

Вижте какво е състоянието набатерията

„Паднала” илинапълно изтощена батерия е една от основните причини, поради които моторът непали. Акумулаторната батерияе изключително важна не само за стартирането на мотора, но и за цялата муелектрическа система.

За да запалитебезпроблемно, акумулаторът ви винагитрябва да е добре зареден. За да проверите дали проблемът не е в батерията,опитайте се да включите светлините или да натиснете клаксона. Ако светлинитесветят слабо, а клаксона почти не дава признаци на живот, това означава, чебатерията ви е слаба. Ако не светят изобщо и клаксона си мълчи, акумулаторът витотално се е скапал и трябва или да го заредите или ако не налага да го сменитес нов.

За да върнетеживота на батерията и да подкарате мотора не ви е необходим специализирансервиз. Просто трябва да се приберете у дома и да заредите акумулатора.

Преди да свалитебатерията, погледнете за всеки случай връзките на клемите на батерията. Възможное терминалите да са поразхлабени иликорозирали и да се нуждаят просто от добро почистване.

До тук беше лесното…

Следващитевъзможни причини защо не пали моторът изискват малко по-внимателна проверка.

Проверете основния предпазител

Възможно емоторът да не може да запали, ако имате изгорял или дефектен основен предпазител. Предпазителятсъздава проблеми поради много причини някой от които са, че е бил подложен наголеми вибрации или просто защото не сте му обръщали внимание и не сте гоподменили навреме.

Лошата новина е,че ако проблемът е в предпазителя, трудно ще откриете неизправността сами, тъйкато ако този елемент е изгорял или дефектирал ще имате проблем по цялата електрическа система на мотора.Вариантът, по който можете да направите бърза проверка е да имате резервен предпазител в себе си, да гоподмените и да пробвате да запалите мотора.

Ако проблемът ебил действително в предпазителя, след смяната му ще можете да запалите ипотеглите безпроблемно. Ако обаче това не се случи, нашият съвет е да посетите специализиран сервиз, където да извършатцялостна диагностика на електрическатасистема на мотоциклета и да направят необходимата подмяна на елемента.

Проблемът може да е в свещите

Двигателят намотора е много подобен на този на автомобила. А това означава, че причините дане пали почти идентични с причините, поради които автомобила не пали. Затова едобре да проверите запалителнитесвещи и кабелите. Първо погледнете далинямате разхлабени кабели на свещите. Ако забелязвате подобен проблем, то тойлесно може да бъде отстранен, като само трябва да ги включите и да се опитате да стартирате отново мотора. Възможно еобаче проблемът да е в самите свещи.

Как да разберете, че имате проблемсъс свещите?

Свалете свещитеи ги огледайте добре:

·       Ако вижте сажди по тях,това показва, че или има повторно обогатяванена горивната смес или слаба интензивност на искрата и поради това не можетеда запалите или палите мотора трудно.

Препоръки:

Проверете въздушнияфилтър, тъй като е напълно възможно той да е запушен.

·       Ако свещите саомаслени, това показва, че отнякъде влизамасло, което причинява неправилно запалване и затруднява стартирането намотора.

Препоръки:

Освен смяната насвещите е добре да посетите сервиз, за да бъде извършена проверка на горивнатакамера за износени водачи на клапани или бутални пръстени.

·       Ако свещите са всиво-кафяв цвят и електродите им са износени, това означава, че просто времетоим е изтекло и трябва да ги подмените с нови.

·       Ако обаче не откриватенищо нередно по кабелите и свещите, тогава ще трябва да посетите сервиз, къдетода проверят връзките на бобината,изправителя/ регулатора, CDIкутията, както и всички останали елементи велектрическата система на мотора.

Проверете за разхлабени кабели

Огледайте добремотора, за да се уверите, че няма разхлабен кабел или щепсел. Често се случванякое кабелче да се откачи от мястото си и да създава проблеми. Ако откриетеподобно нещо, просто го закачете отново и пробвайтеда стартирате мотора.

Въздушният филтър е запушен

Въздушниятфилтър на мотора е проектиран така, чеда позволява възможно най-много въздух да навлиза в двигателя, катосъщевременно премахва всички вреднизамърсявания и отломки, които биха могли да навлязат заедно с въздуха вдвигателя.

Ако не сте чистилискоро въздушния филтър, напълно е възможно внего да се е натрупала мръсотия, която да го е запушила и да не позволява на въздуха да достигне безпрепятствено додвигателя. А ако въздух не достига, няма как да работи двигателя ишансовете ви да запалите мотора клонят към нулата.

Тъй като еднаголяма част от мотористите просто забравят, че и този консуматив трябва да сеподдръжка, може би просто и вие сте забравили да го погледнете скоро и това дави създава проблеми. Затова открийте къдесе намира филтъра на вашия модел мотоциклет, свалете го и го сменете или гопочистете.

Блокирана изпускателна тръба

Може и да не висе вярва, но доста често се случва, къде за да си направят шега, къде да висъздадат проблем, „приятели” да сложат нещо в изпускателната тръба, за да блокират стартирането на мотора.

Понякога идребни животни намират изпускателната тръба за удобно място за нощуване ипочивка и влизат вътре. Затова не е зле, ако не можете да запалите да погледнетеза всеки случай дали ауспуха е наред и в него няма нещо, което да затрудняваработата му.

Ниска компресия на цилиндрите

За да работидвигателя и съответно вие да можете да потеглите, въздушно-горивната смес трябва да се компресира до точката, в която да станезапалима и мотора да може да потегли. Ако компресията не е достатъчна, дазапалите мотоциклета ще е доста сложно. Затова, ако сте се захванали дапроверявате всичко наред, можете дапроверите и компресията.

За да гонаправите ще ви е необходим тестер закомпресия и тъй като едва ли имате подобни уреди, а и проверката е достасложна, нашият съвет отново е да потърсите помощ от професионалисти, коиторазполагат с необходимите уреди и могат не само да измерят компресията, но и далокализират проблема (нискатакомпресия може да се дължи на износени бутални пръстени, бутало и цилиндър,износени уплътнения на коляновия вал или на главата и т. н., и т. н.)

Дефектирало реле на горивната помпа

Ако се опитатеда запалите и двигателят се завърти, но мотоциклета не стартира, най-вероятноимате дефектирало реле на горивнатапомпа. В този случай горивната помпа остава без захранване и няма какмоторът да запали.

Тъй катопричините за дефект на релето могат да бъдат много, ако не сте специалист поремонт на мотоциклети най-доброто решение да потърсите специализиран сервиз.Проблемът не е никак малък и се налага прецизна диагностика за установяване и отстраняване на проблемите, които садовели до дефектиране на релето на горивната помпа.

Запушване на отвора на резервоараза гориво

На резервоара загориво има малък отвор, за да може горивото да се предава към всмукателната система. С течение навремето обаче, този отвор може да се запуши и да спре подаването на горивото.Този проблем е лесно отстраним, като самотрябва да откриете отворчето и да го почистите добре.

Карбураторът е замърсен

Ако вкарбуратора има прекалено много замърсявания, необходимата комбинация от въздухи гориво не може да премине през отвора към двигателя, която на практикаозначава, че мотора няма да запали колкото и да завъртате ключа/натискате стартбутона.

Ако се окаже, чеи вашият карбураторсе нуждае от почистване,по-добре оставете тази работа на професионалистите. Не за друго, ами за да стеспокойни, че ще бъде разглобен, почистен и сглобен правилно.

Съединителят не захваща правилно

Когатостартирате мотора си и трансмисията е на предавка, трябва да дръпнете лоста насъединителя правилно. Понякога той не се включва правилно и създава проблем пристартиране. Затова преместететрансмисията в правилно положение и пробвайте отново да запалите. Ако товае проблемът, ще запалите без проблем.


Това са самонякой от възможните причини, поради които моторът може да не запали, но предида изпаднете в паника, че са толкова много, ще ви кажем следното:

Ако полагатенеобходимите грижи за любимото си превозно средство, ако подхождате към него снужното уважение и любов и извършвате редовна профилактика, да не запалитерядко ще ви се случи.

Ако пък все паксе случи, вече знаете… Преди да се паникьосате, просто погледнете нивото на горивото, заряда на батерията и пробвайтеотново. В 85% от случаите тъкмо това са причините, поради които не палимоторът.

Бъдетеподготвени и за всеки случай носете със себе си комплект свещи и предпазители,както и необходимите инструменти за поправка, ако се случи да не сте в града сии да нямате възможност да се приберете у дома.

Ако проблемите са велектрическата или горивната система не се опитвайте да извършвате ремонтасами, а се обърнете към специализиранитесервизи.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар