30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Какво трябва да знаем относно поддръжката на скутерите?

OT LINSON MOTO

В увеличаването на автомобилния трафик и с повишаването на цените на горивата обмисляте покупката на двуколесно превозно средство, за да се придвижвате по-бързо, лесно и евтино из града.

Към момента сте се насочили към покупката на скутер, но не сте сигурни дали това е правилното решение.

Спокойно. Останете с нас и ние ви обещаваме, че в края на този материал ще получите отговорите на всички въпроси, които ви вълнуват относно скутерите.

Какво трябва да знаем относно поддръжката на скутерите?

Източник снимка: unsplash.com

Какво представляват скутерите?

Тъй като сме сигурни, че щом обмисляте покупката този вид превозно средство сте наясно с отговора и няма да се впускаме в излишни обяснения.

Затова само ще кажем, че скутерите представляват моторизирани двуколесни превозни средства.

Отличават се от мотоциклетите по сравнително по-малкия си двигател, автоматичната скоростна кутия, по-малките гуми и отворената си рамка, която позволява на водача да постави удобно краката си на нея.

Какви видове скутери има?

Условно можем да разделим този вид машини на няколко основни вида: 

  • класически (компактни)
  • макси скутери
  • електрически
  • триколесни и четириколесни скутери

Класически скутери

Класическите машини са тези, които най-често виждате по улиците на града. Те са малки, компактни 125 сс машини с малко тяло, имат малък резервоар и не развиват много висока скорост.

За сметка на това са много маневрени, икономични откъм разход на гориво (обикновено изразходват средно около 2,5 литра на 100 км) и улесняват придвижването из града.

Минусът им е, че не са подходящи за дълги пътувания извън града. Не можете да карате подобен скутер и по магистрала или по силно неравни пътища.

Към компактните скутери спадат и т. нар. ”универсални” или скутери Grand Touring. Този вид двуколесни машини са наистина универсални, тъй като позволяват да пътувате както в града, така и да осъществявате междуградски пътувания.

GT са по-голям обем на двигателя, имат удобна седалка, по-голям обтекател, предно стъкло и могат да развиват до 120 км/ч.

Макси скутери

Този вид скутери се предлагат в широка гама от обеми - от 225 сс до 800 сс. Те са по-мощни и като технология и характеристики най-много се доближават до мотоциклетите.

Новите модели са оборудвани интегрирано задвижване, UBS спирачки, адаптивен екран и много други иновативни технологии.

Макси скутерите предлагат както комфорт при езда, така и мощност, което ги прави подходящи както за града, така и за дълги междуградски пътувания.

Какво трябва да знаем относно поддръжката на скутерите?

Източник снимка: pixabay.com

Електрически скутери

Електрическите скутери първоначално се появиха на азиатския пазар през 2000 година и само няколко години по-късно вече са сред най-търсените скутери и в Европа.

За разлика от останалите видове с бензинов двигател, електрическите скутери се задвижват от електрически мотор, захранван от батерии.

Разположението на електрическия двигател в електрическия скутер може да бъде на различно място. При някой от моделите той се намира в рамката, докато при други модели е интегрират в задното колело.

Относно разновидностите, и електрическите модели се делят на компактни и макси.

Компактните електрически скутери използват електрически двигател под 4000 W (4kW) и мощността им е ограничена до 45 км/ч., докато “макси” моделите имат двигател с максимална мощност до 11 000 W.

Както и сами се досещате, компактните скутери са подходящи за придвижване из града, докато макси моделите, освен из града позволяват придвижване и извън града и по магистрали.

Триколесни скутери

От самото им наименование става ясно, че това са машини, които вместо с две са оборудвани с три колела. В зависимост от модела скутер, двете колела могат да са отпред, а едното отзад или обратно.

Триколесните скутери не развиват висока скорост, но за сметка на това са по-стабилни и осигуряват по-добро сцепление.

С подобна машина можете лесно да се придвижвате из града, но не и да пътувате извън града по магистрали.

Четириколесни скутери

Четириколесните машини са сравнително нов модел скутери, който бе лансиран от швейцарската марка Quadro. Дали ще се наложат на пазара все още е твърде рано да се каже, затова се въздържаме и ние от коментар.

Какви са предимствата на скутерите пред големите мотори?


По-ниска цена

В сравнение с по-големите си и мощни “братя”, цената на някой модели от които може да достигне цената на чисто нова кола, цената на скутерите е доста по-ниска и достъпна за средния потребител.

На пазара се предлагат както нови модели, така и скутери втора употреба на много достъпни и приемливи цени.

По-евтини резервни части

Цената на резервните части за мотопеди и скутери е в пъти по-ниска от цената на частите за мотори.

А това означава, че ако се наложи да смените някоя част на скутера си, няма да ви се наложи да похарчите целия си бюджет за покупка на резервните части и за ремонта на скутера.

Минимална поддръжка

Разбира се, както всяка друга машина, и скутерите се нуждаят от добра поддръжка. Но в сравнение с мотоциклета, поддръжката на скутера е много по-лесна и с повечето неща можете да се справите и сами.

Бързо придвижване и лесно паркиране

Да си дойдем на думата. Ако наистина търсите двуколесно превозно средство, с което да се придвижвате бързо и лесно из града, няма по-добра машина от скутера.

Както отбелязахме няколкократно, това са малки, компактни и изключително маневрени машини, които ловко се промъкват през трафика, преминават по улици, по които автомобилите не могат и за тях винаги има местенце за паркиране.

Какво трябва да знаем относно поддръжката на скутерите?

Източник снимка: pixabay.com

5 съвета за оптимална поддръжка на скутера


Почиствайте го редовно

Почиствайте с влажна кърпа и подходящи препарати машината от замърсяване и полепнали отломки.

Даваме ви този съвет не само защото е добре скутера да има добър външен вид, но и защото натрупването на мръсотия по движещите се части на скутера може да доведе до повреда или появата на корозия.

Проверявайте състоянието на гумите

Поне два пъти месечно извършвайте проверки на налягането на гумите и го коригирайте, ако се налага. Поддържането на правилно налягане в гумите ще ви осигури не само по-добър комфорт при пътуване, но и ще предпази гумите от прекалено бързо или неравномерно износване.

Сменяйте маслото

Не забравяйте да сменяте маслото, ако искате да се насладите максимално на ездата на скутера.

Ако скутерът ви е чисто нов, първоначалната смяна е добре да бъде извършена в рамките на изминати 500 - 750 км, а след това веднъж на всеки 1500 км.

Не забравяйте батерията

Батерията е един от най-важните компоненти от всеки скутер, тъй като осигурява заряда, който захранва машината.

За да не останете изненадващо без захранване, проверявайте състоянието на акумулаторната батерия и ако забележите, че е на път да се изтощи я заредете незабавно.

Редовен годишен преглед

Колкото и добре да се грижите за вашия скутер, годишният преглед в сервиз може да ви помогне да отстраните проблеми, които ако бъдат оставени да се развият могат след време да се превърнат в големи проблеми и да се наложи да правите основен ремонт на скутера.

За да не се стига до този сценарий е добре освен регулярната поддръжка на скутер в домашна обстановка да посещавате поне веднъж годишно и сервиз, където да извършат пълен преглед на машината.

Можете ли сами да се погрижите за поддръжката на скутера си?

На този въпрос вече няколко пъти отговорихме, но нека го кажем пак. Да, можете да поддържате скутера си у дома.

Разбира се, в домашния гараж можете да извършвате стандартна поддръжка като почистване, проверка на гуми, смяна на масло, проверка на батерии, смяна на свещи.

Ако се налага някакъв по-сложен ремонт, тогава нашият съвет е да потърсите специалисти, които да го отстранят бързо и качествено.

Заключение

Ако наистина обмисляте покупка на двуколесна машина, с която да се придвижвате бързо и икономично из града, скутерите са идеалното превозно средство за вас.

Тези машини са лесни за управление, много маневрени са и са с нисък разход на гориво.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар