30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА

Х
30 ДНИ право на
връщане ИЛИ ЗАМЯНА
30 ДНИ право на връщане ИЛИ ЗАМЯНА

В еуфорията при закупуването на новата мото екипировка не сте забелязали, че каската ви стяга или наколенките ви убиват.
Не се притеснявайте, ние от Линсон мото ви предоставяме 30 дневен срок за връщане или замяна на всеки закупен от нас продукт.
Единственото ни изискване е, закупените стоки да не са използвани и да не сваляте етикетите или стикерите.

Безплатна доставка над 149.00лв

Безплатна
доставка над

Х
Безплатна
доставка над
Безплатна доставка над 149.00лв

Купете мото продукти от нашия онлайн магазин на стойност над 149.00 лева и се възползвайте от БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Покупки на изплащане

Покупки на
изплащане

Х
Покупки на
изплащане
Покупки на изплащане

Защо да чакате да смените старата си мотоекипировка или да поглезите мотора с нови аксесоари. Сега може да стане бързо и лесно, само трябва да отделите 5 мин.
Добавяте желаните от вас продукти в количката натискате бутона 'КУПИ НА КРЕДИТ'. След което, служител на кредитната фирма ще се свърже с Вас.
Вторият вариан за покупка на кредит е, да ни посетите на място. Работим в партньорство с БНП Париба и Уникредит Булбанк.

Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин

Изпращане до
24 часа

Х
Изпращане до 24 часа стоки налични в наш магазин
изпращане до 24 часа <span>стоки налични в наш магазин</span>

Бърза доставка на всички налични продукти. Изпращаме до 24 часа с опция за преглед и тест преди да платите.
Ако сте си поръчали повече от един продукт, имате възможност да изберете само част от пратката.

Видове каски за мотор и тяхното предназначение

OT LINSON MOTO

Мотоциклетната каска е един от най-важните елементи от мото екипировката и към избора ѝ трябва да подходите с много внимание и прецизност. Защото тъкмо каската може да предпази главата ви от нараняване в случай на инцидент и да спаси живота ви.

vidove kaski za motor i tqhnoto prednaznachenie


Видове каски за мотор и тяхнотопредназначение

Ще разгледаме малко по-детайлноосновните видове каски, за да можете да изберете по-лесно модел, който несамо ще пасне на стила ви на каране, но и ще ви предостави най-добрата защитапо време на езда.

Интегрална (Full Face) мотоциклетна каска

Full Face предлагат най-голяма защита на главата и се считатза най-безопасните каски. Отличителната черта на този вид каски е, чеосигуряват сигурна защита освен на цялата глава и лице и на брадичката, а товае ключова характеристика за безопасност.

Особеното при интегралните каски е, че при избора им трябвада вземете под внимание положението, което заемате по време на езда. Каквоозначава това?

Ако карате спортен мотор, когато го яхнете вие се изгърбвателеко и тялото ви е насочено леко напред към мотора. Full Face каската, която ще е подходяща за вас в тозислучай трябва да има по-аеродинамичендизайн, защитата на брадичката трябва да е по-високо, а визьора да е лекопод ъгъл. Освен това, отворите за вентилациятатрябва да са разположени по-близо до горната част на главата, за да могатда осигуряват възможно най-много въздух.

Ако карате крайслерили туристически мотор, вие яздите в изправено положение и тогава интегралната каска, предназначена завас трябва да е с по-ниско разположена брадичка, визьора трябва да е под правъгъл, а въздухопроводите трябва да са разположени фронтално.

Full Face предназначени за туристически мотори трябва даимат и много добра звукоизолация и да осигуряват максимален комфорт. Добра идеяе този тип каски да бъдат оборудвани с допълнителни екстри като Mp3, Bluetooth, commer-a-rider comms и т.н.

Предимствата на интегралните каски са:

     предоставят най-добра защита;

     оптимизирани са за всякакъв стил на езда;

     разполагат с интегриранивъздухопроводи;

     осигуряват необходимиякомфорт;

      имат аеродинамичен дизайн.

Недостатъците им са:

     по-тежки са в сравнение с някой от останалите видове мотоциклетни шлемове;

     зрителното им поле е малко по-ограничено;

     ако нямат добра вентилация, при напълно затворена каска става горещо;

      невинаги са подходящи за скутер.

Отварящи се каски (Open Face)

Отварящите се каски или ¾ каски защитават цялата глава, нобрадичката остава незащитена. Open Face са изключително популярни сред ездачите на крайслери, скутери,туристически мотори, тъй като лицето е открито и те могат да усетят вятъраи свободата, която им предоставя карането на мотор.

Този вид каски в структурно отношение си приличат доста синтегралните каски. Това означава, че за производството им се влагат същитематериали, каквито се използват и при Full Face. Единствената разлика междудвата вида е, че отварящите се каски нямат защитана брадичката и при някой от моделите може да липсва визьор и ще трябва даси закупите допълнително очила. Казано иначе, ако решите да закупите отворена каска трябва да сте наясно, че главата ви щебъде защитена, но няма да имате никаква защита на брадичката.

Добрата новина, че отворените каски са доста по-леки от интегралните,а лошата е, че Open Face не могат да ви предпазят напълно от вятър, дъжд, прахили малки камъчета и пръст.

vidove kaski za motor i tqhnoto prednaznachenie

Предимстватана отворените каски са:

     предлагат много добравидимост;

     задържат по-малко топлина през горещите летни месеци;

     теглото им е по-малко;

      предлагат се в изключително голяморазнообразие от модели;

Недостатъцитеса:

     Нямат добразвукоизолация;

     Не защитават брадичката;

      Не предпазват от атмосферни въздействия.

Отворените каски са предназначени за ездачи, които обичат дасе наслаждават на дългите пътувания,нормалните скорости и искат да усещат вятъра по лицето си, докато яздятжелезния си кон. Ако и вие обичате този стилна каране, Open Face е точната каска за вас. Ако пък карате скутер, дори нетрябва да се замисляте за друг вид каска, тъй като отворените каски са идеалниза скутер.

Каски тип „канче” или половин каски

Този вид каски са подвид на отварящите се каски, но решихмеда ви запознаем и с него, тъй като е много популярен сред ездачите на ретромотори, скутери и особено много сред ездачитена крайслери.

Каските тип „канче” се наричат така, тъй като осигуряватзащита единствено на горната част на главата и ушите. Всичко останало енезащитено и поради това при тези каски не могат да гарантират кой знае каква безопасност.

Въпреки това, ако си падате по винтиджа и карате скутер иликрайслер, тези каски ще ви осигурят ако не безопасност, то поне възхитенитепогледи на минувачите.

Плюсове:     

     винтидж са и изглеждат секси;

      можете да усещате вятъра в лицето си, докато яздите;

Минуси:

     имат минимална защита дори и на горната част на главата;

     не осигуряват защита на лицето и брадичката;

     нямат звукоизолация;

      не предпазват от вятър, дъжд, кал,прах или мръсотия.

Flip - up (Модуларни каски)

С този вид каска ще изглеждате като Optimus Primes. Шегата на страна, но Flip - up мотоциклетните шлемове наистина изглеждат малкофутуристично, тъй като долната им част може да се вдига и от каска, коятопокрива изцяло лицето на ездача да се превърне в Open Face каска.

Материалите и оборудването на модуларните каски са идентичнис материалите и оборудването на FullFace. Разликата идва оттам, че при Flip - up има включена допълнителнапанта, която позволява на долната част на каската да се преобърне. Точно зарадитази панта, модуларните шлемове са по-тежки от стандартните интегрални каски, което намалява и защитата, коятомогат да ви осигурят.

От друга страна, Flip - up са изключително удобни, особенокогато спрете по път, за да изпиете едно кафе, да хапнете или да си кажете понякоя дума с групата, с която пътувате. Не ви се налага да сваляте каската и дая държите в ръце, а просто повдигате долната ѝ част и имате отваряща се каска.

Модуларните каски са предпочитани от ездачи на крайслери и туристически мотори, тъй като са проектираниза езда във вертикално положение (визьоръте поставен под прав ъгъл, брадичката е проектирана така, че да стои по-ниско).Въпреки, че както току-що споменахме, Flip - up са проектирани за вертикалноположение при езда, формата им може да варира от по-кръгла (идеална за по-ниски скорости и изправено положение наезда) до леко удължена (за по-бързокаране и по-добра аеродинамика).

Каска за офроуд (морокрос каска)

Каските за офроуд са предназначени както е видно от името имза езда по черни пътища и неравни терени. Крос мотоциклетните шлемове са неподходящи за каране по магистрали или по улиците награда. Като дизайн се различават от предходните видове каски, тъй като саоборудвани с козирка и с подчертаноиздължена брадичка за осигуряване на по-голям въздушен поток. Всички моделимотокрос каски са проектирани с максимална защита, имат минимално тегло и многодобра вентилация.

Особеното на каските за офроуд е, че нямат вградени лицевивизьори. Вместо това разполагат със специални очила за офроуд, а ако модела не предлага такива ще трябва да си гизакупите отделно.

За разлика от останалите видове каски, черупките на коитонай-често се изработват от поликарбонатили фибростъкло, крос каските обикновено се изработват от въглеродни влакна или кевлар, което гиправи много по-леки, здрави и способни да издържат на всякакви въздействия.

vidove kaski za motor i tqhnoto prednaznachenie

Предимствана крос каските:

     имат висока степен на защита;

     осигуряват прилична вентилация;

     много леки и удобна са;

      имат удобна козирка, която предпазваот пръски кал по време на ездата.

Недостатъци:

     предназначени са само за езда по черни пътища;

     цената им е по-висока в сравнение с останалите видове каски;

      липсва визьор и ако модела нямаочила ще трябва да купувате допълнително очила.

Dual Sport (ендуро)

Мотоциклетнитекаски Dual Sportса хибриден вариант между крос каска иFulI Face. Също като шлемовете за офроуд те имат издължена брадичка запо-добра вентилация, но шумоизолацията им е по-добра в сравнение с крос каскитеи по-лоша от тази на интегралните каски. Имат козирка като офроуд каските, но имат и визьори като интегралнитекаски.

Козиркатана Dual Sport шлемовете е аеродинамична и не се повдига, когато увеличите скоросттакакто често става с козирките на крос каските. Защитата на брадичката не етолкова издължена като на крос каските, което осигурява по-добра защита от шум,но намалява мъничко притока на въздух.

Като цяло може да се каже, че този вид каски са проектиранитака, че да могат да осигуряват комфорт и прилична защита и при езда в градаили по магистралите и при езда по неравни, черни пътища.

Dual Sport са предпочитани от мотористи, които обичатпредизвикателствата и по-високите скорости, така че ако вие карате спортен мотор, една ендуро каска щеви пасне идеално.

Стандарти за безопасност на каските

Без значение на какъв вид каска ще се спрете, едно отнай-важните неща, на които трябва задължително да обърнете внимание е далимотоциклетния шлем има стикер за безопасност.

Сертификатите за безопасност на мотоциклетните каски саняколко и можете да ги откриете под различни наименования, но общото между тяхе, че всички тестват каските за силатана удара, който могат да поемат, как се разпределя енергията при удара, каксе задържа каската на главата при удар и т. н., и т. н.

vidove kaski za motor i tqhnoto prednaznachenie

Популярните стандарти за безопасност на каските са: DOT, ЕСЕ22.05, Snell и Sharp.

DOT

Този сертификат е американски и се управлява отправителството на САЩ (Министерството на транспорта). DOT се счита за основен сертификат и всяка каска, произведена на територията на САЩтрябва да има сертификат DOT.

ЕСЕ 22.05          

Това европейско одобрение на минималните изисквания за безопасност на мотоциклетната (или скутер)каска. ЕСЕ 22.05 се използва в повече от 50 страни и се счита за малкопо-строг в сравнение с DOT.

Snell

Този сертификат се издава от нестопанската организация Snell Memorial, която е създадена с целпостигането на по-висок стандарт за безопасност на мотоциклетните каски. Snellе известен с високите си изисквания по отношение безопасността на каските и въпреки, че е не е задължителен даприсъства на всяка каска се счита като еталон за безопасност.

Sharp

Sharp е британскаправителствена програма, която тества каски за мотоциклети и ги класифицирас оценки от 1 до 5.

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за коментар